Tudi serija Dosjeji X bo vstala od mrtvih

Kot pamž sem se v seriji Dosjeji X zabaval dobrih 20 let nazaj. No, zabaval je morda neprimerna beseda, saj sem bolj s strahom gledal pripetije agentov FBI-ja Mulderja in Scully, ki sta raziskovala bizarna dogajanja znotraj ZDA in se ves čas spraševala, ali nemara vesoljci res obstajajo in če niso nemara že dolgo sestaven del našega vsakdana.

Na serijo sem nato skozi nadaljnja desetletja praktično pozabil in zato se mi niti približno ni sanjalo, da je zadeva že ujela oživitev in to preko 10. sezone, ki se je rodila leta 2016, nakar smo dobili še 11. sezono v 2018, ta pa je bila zakoličena kot uraden konec serije, ki je letos septembra obeležila že svojo 30. obletnico.

Glede na internetna mnenja glede zadnjih dveh sezon je bila morda moja ignoranca v bistvu blagoslov, saj sta ti prejeli zgolj povprečni, če ne naravnost zanič ocene. Kljub tem je lastnik licence Disney mnenja, da ime Dosjeji X še danes nosi določeno težo, zato je odobril delo na povsem novi verziji te serije, ki jo bo produciral Ryan Coogler, ta pa se je pred tem kot režiser dokazal s filmoma Black Panther in Creed.

Prenova serije je bila sicer najavljena že nekaj mesecev nazaj, a zdaj je novo poročilo o njej izdala spletna stran Bloomberg, zato se o njeni oživitvi zdaj ponovno govori. Poročilo sicer ne pove ničesar res novega, saj v bistvu samo potrjuje, da projekt še ni bil preklican, kakšnih dodatnih podrobnosti pa ne vsebuje.

Zdi pa se, da bo tole povsem frišna zadeva in da v njej ne bomo gledali agentov, ki slišita na imeni Fox Mulder in Dana Scully. Igralka Gillian Anderson je lani v intervjuju za spletno stran Variety na vprašanje, če bi se morda vrnila v novo sezono, povedala, da se ji zdi sama serija stara ideja, ki jo je že večkrat odigrala in pustila v preteklosti. Zraven je še dodala, da ji ni bil všeč zaključek 11. sezone in da bi razmišljala o novi sezoni samo takrat, ko bo se zamenjala celotna ekipa, ki je poprej pisala scenarij.

Igralec David Duchovny pa je v intervjuju za ComicBook povedal, da o vrnitvi ni razmišljal in da bi to naredil samo takrat, ko bi se v serijo vrnila Gillian in originalni ustvarjalec Chris Carter in da v bistvu o novi sezoni te serije niti ne razmišlja preveč.

Vseh 11. sezon serije si pri nas lahko ogledate preko pretočnega servisa Disney+ in čaka vas precej vsebine, saj je to starošolski izdelek, kar pomeni, da so sezone štele tudi po 25 epizod, vsaka od njih pa je v obseg merila do 45 minut.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime