Dave Chappelle ima na Netflixu nov stand up in zopet se je spravil na transspolne osebe

Slavni komik je za pretočni servis Netflix spočel nov stand up naslov, imenovan The Dreamer in v bistvu zanj sploh ne bi vedel, če se o njem ne bi razpisal forum Resetera. Na domači strani Netflixa namreč nisem nikjer opazil zapisa o novem nastopu, forum pa ima temo postavljeno na vrh in vsebuje več strani in to z razlogom, saj se je Dave v Dreamerju zopet spravil na transspolne osebe, Resetera pa je tako velik podpornik LGBTQ skupnosti, da je celo prepovedalo kakršnokoli diskusijo okoli igre Hogwarts Legacy, ki ima svoje kontroverzije glede transspolnosti. Vendar pa je ironično ravno ta forum zdaj naredil večjo reklamo za Chappellov stand up, tako da so takšna ogorčenja nad slavnimi dvorezen meč.

Chappelle se je v preteklih nastopih večkrat zataknil ob transspolno skupnost, zaradi česar si je nabral veliko internetne jeze, a ta je za gledanost očitno dobra, saj mu Netflix ves čas nakazuje denarce za nove stand upe – The Dreamer je že njegov sedmi na tej platformi.

Kaj točno se v njem dogaja dobro nakaže članek spletne strani Variety in čeprav se je Dave v preteklosti že zaobljubil, da je zaključil s šalami na račun transspolnih oseb, očitno ne more iz svoje kože in je na račun LGBTQ skupnosti spustil več pikrih pripomb. Na začetku se je spomnil obiska Jima Carreyja na snemanju filma Man on the Moon, kjer je Jim tako padel v vlogo Andyja Kaufmana, da je bil ves čas v njegovi koži – tudi ko ni snemal in je stopil v zaodrje. Stvar je narasla do te mere, da so Jima ves čas klicali Andy, Dave pa pri obisku snemanja tega ni vedel, zato ga je veselo poklical po imenu Jim, zaradi tega pa so bili vsi okoli njega zgroženi. Dave ob iztočnici navrže, da se točno tako počuti ob transspolnih ljudeh.

V nastopu se transspolnosti dotakne še nekajkrat: v enem primeru pove, da bo ob primeru sojenja sodniku navrgel, da se identificira kot dekle, tako da ga bodo poslali v ženski zapor, nakar jim bo tam kradel malico in jih prisilil v spolno občevanje in nihče mu ne bo smel reči ene besede, saj se identificira kot dekle.

Chappelle je tako prekršil svojo obljubo, da o transspolnih osebah ne bo govoril več, zaradi svojega ostrega jezika pa se je v preteklosti za las izognil večjim poškodbam. Leta 2022 ga je nekdo napadel iz publike, a je bil ta nato hitro obvladan iz strani varnostnikov. Napadalec se je nanj spravil z lažno pištolo, ki pa je v sebi vsebovala nož in bi ga lahko resno poškodoval. Dave se je incidenta dotaknil v novem stand up nastopu in se pošalil, da se je celo napadalčevo orožje identificiralo kot nekaj drugega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime