Konami naj bi delal na predelavi igre Metal Gear Solid 1

Že nekaj časa vemo, da založnik Konami pridno dela na oživitvi franšize Metal Gear Solid, saj so že izdali zbirko Master Collection Vol. 1, trenutno pa delajo na predelavi tretjega dela, ki ga nameravajo prodati pod imenom Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Govorice, ki zdaj prihajajo iz španske spletne strani Areajugones, pa zdaj pravijo, da Konami hkrati dela na polnopravni prenovi prvega dela, ki je izšel leta 1998 in je tehnično že dobil eno takšno prenovo v obliki igre The Twin Snakes, ki je leta 2004 izšla samo za Nintendovo konzolo GameCube.

Navadno o takšnih govoricah ne bi poročali, a Areajugones se je enkrat prej že izkazal, saj so pravilno napovedali, da bo God of War Ragnarok dobil DLC in očitno imajo neke dobre vire znotraj Sonyja, saj naj bi tudi predelava igre Metal Gear Solid 1 izšla samo za konzolo PlayStation 5, tako da bo očitno ta skrivalniška serija še vnaprej zavezana Sonyjevim sistemom.

Govorice pravijo, da naj bi bila predelava prvega dela v razvoju že več let, a da trenutno Konami vse napore vlaga v predelavo Snake Eaterja, zato predelava prvega dela zagotovo še ne bo izšla letos. Se pa zna to zgoditi za Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, saj je Sony nedavno izdal nov napovednik za prihajajoče igre v 2024 in v njem sta omenjeni predelavi Snake Eater in Silent Hill 2.

Konamijeva odločitev, da najprej predela tretji del se bi morda lahko zdela komu čudna, a ima smisel. Snake Eater je namreč eden od najbolj popularnih delov serije, štorijalno pa je tole predhodnik prvega dela, tako da se je morda Konami odločil s prenovami zgodbo postaviti v pravilni vrstni red in nam zna naknadno pričarati tudi predelave četrtega in petega dela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime