Novi Partis je že nazaj, a je daleč od originalne vizije tega portala

Partis je primerljiv s herpesom, saj se vedno vrne nazaj. Od originalnega rojstva največjega slovenskega portala s torrenti, ki se je pripetilo leta 2006, je ta spletna stran večkrat navidezno umrla, a se je nato vedno spet nekako postavila na noge. Portal je lani dokončno prenehal z obratovanjem, saj se je od nas poslovil njegov lastnik, nekdanja ekipa pa se je nato združila pod novim sledilnikom Infire, ki je izjemno hitro začel pridobivati nove uporabnike.

Nekdo pa se je dokopal do domene Partis in nekaj časa nazaj se je na originalnem naslovu pojavila stran, ki je obljubljala veliko predstavitev na novo zagnanega portala, napovedan izid tega pa je bil začrtan za novo leto. Odkrito povedano sem na to veliko predstavitev enostavno pozabil, saj več kot očitno za novo stranjo stoji nekdo, ki nima veliko povezav s prejšnjo verzijo Partisa in je domeno zakupil zgolj zato, da bi na njej prodajal oglase.

partis

Nova stran je zdaj živa in naši dvomi so se izkazali za pravilne napovedi. Novi Partis je le bleda senca samega sebe in v bistvu gledamo v seznam raznih serij in filmov, ki jim je nekdo prevedel naslove in kratke opise v slovenščino pa še to naredil polovičarsko, saj je na seznamu kar nekaj stvari, ki enostavno niso prevedene. Filmi in serije so razdeljeni po kategorijah in za njih še vedno lahko prenašamo torrente, le da jih zdaj ne gosti več Partis, ampak popularna piratska stran YTS, pri filmih in serijah pa lahko izbiramo ločljivost in velikost posameznega torrenta.

In to je v bistvu to kar nam zdaj ta portal ponuja. Povezav do iger, programov, slovenskih podnapisov in e-knjig tule preprosto ne boste našli, tako da v bistvu stvar niti nima veliko smisla, razen če res iščete nek torrent sledilnik, ki mora nujno imeti stvari prevedene v slovenščino. Prijava in registracija še nista omogočeni, a že zdaj lahko pozabite, da se boste v portal prijavljali s starim uporabniškimi podatki, saj teh osebje nima.

Gledamo torej v stvar, ki je tam bolj zaradi lepšega, novi lastnik pa s to stranjo nima skorajda nobenih stroškov obratovanja, zato verjetno računa na hitri zaslužek preko prodajanja oglasov. Infire je tako še vedno tisti pravi duhovni naslednik Partisa in v tej vlogi se očitno odlično znajde – stran je nedavno prejela popolno vizualno prenovo, število uporabnikov pa je preseglo magično mejo 100.000, medtem ko se je na stran naložilo že več kot 10k različnih torrentov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime