Samsung predstavil prisrčnega robotka, ki bo preko projektorja zabaval hišne ljubljenčke

Notranjost naših domov se vztrajno spreminja in z napredkom robotike in umetne inteligence je samo še vprašanje časa, ko se bo po stanovanju sprehajal bipedalni android, ki nam bo znal skuhati 3-hodno pojedino, zraven pa bo znal še posesati, oprati perilo in zamenjati žarnico, za doplačilo pa ga bodo nekateri nato še odpeljali v posteljo.

Tako napredni roboti še niso tule, smo pa že prilezli do stopnje, ko bi med štiri stene znali naseliti nekaj manjšega in prisrčnega, ki bi znal postoriti manjše opravke. Na nekaj takšnega cilja Samsung, ki nam je na sejmu CES 2024 prvič predstavil svojega robotka Ballie, ki je okrogel, prisrčen in zna sam postoriti kar nekaj zanimivih stvari.

Ballie bo največ znal opraviti takrat, ko nas ne bo doma in bodo stanovanju ali hiši gospodarili psi in mačke. Robotek bo znal te zabavati preko vgrajenega projektorja, poleg tega pa se bo lahko vozil naokoli in prižigal luči, uravnaval termostat, premikal električnega žaluzije in upravljal vse tisto, kar imamo zvezano na omrežje svojega pametnega doma. Uporabnik ga bo lahko tudi daljinsko vpoklical in upravljal, tako da bomo preko njegove vgrajene kamere pregledali stanje doma in videli vsako nitko, ki jo je s kavča spraskal naš maček, koristen pa bo tudi takrat, ko se končno utrujeni primajemo domov. Na tleh nam bo preko projektorja zrisal prijetno sporočilce, njegov prikazovalnik pa bomo nato lahko izrabili tudi za delo med kakšnim videoklicem, ko nam prav prideta dva zaslona.

Ballie je videti kot nekaj, kar bi tudi sam imel rad v svojem domu, čeprav se mi vedno ob takšnih stvareh pojavijo pomisleki glede zasebnosti in koliko vpogleda v moje početje bi rad zaupal Samsungu. Podjetje za svojega robotka ni najavilo cene ali datuma izida, je pa v intervjuju za Washington Post Samsung najavil, da tole ne bo samo nek prototip, ampak da bo Ballie dejansko izšel in to enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime