Projekt Nolvus poskuša za Skyrim pričarati najboljšo možno grafično podobo doslej

Stavim, da bomo igro The Elder Scrolls: Skyrim preigravali tudi čez deset let in morda bomo do takrat celo dobili sveže poglavje serije The Elder Scrolls. Skyrim je bogata enoigralska RPG avantura, ki pa je svojo življenjsko dobo močno raztegnila na račun modderske skupnosti, ki ni samo spočela stotine modov ampak tudi povsem ločene igre tipa Enderal, ki si z osnovno kampanjo delijo zgolj pogon na katerem delujejo.

Skyrim je popularen tudi zaradi raznoraznih grafičnih preoblek, ki jih je zdaj že toliko, da se povprečen igralec med njimi že težko znajde. Zaradi tega so se rodili razni modderski projekti, ki preko programa Wabbajack na kup združijo stotine modov in jih naredijo med sabo združljive, s tem pa se prihrani tudi na ducatu ur, ki bi jih igralec porabil, če bi vsako od teh modifikacij prenašal in nameščal samostojno.

Eden takšnih večjih projektov sliši na ime Nolvus in avtor tega je nedavno najavil že šesto različico tega moda, ki ne prinese samo nadgrajene grafične preobleke, ampak osnovni kampanji Skyrima praktično spremeni vsak vidik izkušnje, saj je Nolvus v svoji peti različici vseboval preko 2.000 modov.

Modder je Nolvus v6 označil za “naslednjo generacijo Skyrima” in ta te namene je na YouTube poslal prvi video, ki stvar pokaže v delovanju. Video prikazi takšnih modov so skorajda vedno isti: vidimo nek lik med počasnim sprehajanjem, zraven pa se divimo lepim sencam in teksturam ter nekemu oklepu, ki ga osnovna verzija Skyrima ni vsebovala, zato je stvar res videti kot neka nova igra. Poleg nove grafike je tudi sistem bojevanja popolnoma prenovljen, hkrati pa si lahko zadeve prilagodite lastnim potrebam: izključite lahko denimo anime frizure in nališpane obraze žensk, ki pa pač ne sodijo v nordijsko obarvan srednjeveški svet.

Kljub prežvečenim konceptom pa je treba priznati, da je Nolvus videti presneto impresivno in lagal bi, da me ob predstavitvi ni prešla želja, da bi si igro ponovno namestil in se morda že enkrat končno spravil tudi skozi preigravanje dodatkov Dawnguard in Dragonborne.

Nova verzija moda je še v razvoju, a nihče vam ne brani, da pred tem ne preizkusite prejšnje inačice v5. Nolvus je tako velik projekt, da vsebuje kar svojo lastno stran in tam boste našli vsa navodila glede namestitve in zahtevanih strojnih specifikacij, ki so tule seveda malce višje od originalnega Skyrima.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime