Najavljen Smite 2, ki bo izdelan v pogonu Unreal Engine 5

Za igre znotraj žanra MOBA bolj redko kdaj vidimo polnopravna nadaljevanja. Zdi se naravnost noro, da bi Riot napovedal League of Legends 2 ali pa da bi se Valve končno seznanil s številko 3 v podobi igre Dota 3, saj ti igri vsebujeta malce risankasto in na videz brezčasno grafično podobo, ki drži korak s časom preko posodobitev, delanje novega dela pa bi razdrobilo igričarsko bazo in povišalo strojne zahteve, kar bi iz zabave izključilo tiste igralce, ki imajo že čisto preveč zastarane PC-je.

Razvijalec Titan Forge Games se je kljub temu odločil za spremembe in tako nenadoma in brez predhodnega pompa napovedal igro Smite 2 – nadaljevanje njihovega originalnega MOBA projekta, ki sicer ni nikoli držal tako velike igralne baze kot LoL ali Dota 2, vendar je kljub temu nase privlekel kar lepo in zvesto igralno publiko, ta pa se bo zdaj lahko pozabavala v olepšanem nadaljevanju.

Smite 2 na igralnem segmentu ne bo delal neke revolucije, saj se bo tema igre še vedno sukala okoli grše mitologije, tako da se bodo na bojišču še vedno pretepali bogovi, kentavri, gorgoni in druge mitološke zverine, ki smo jih spoznali skozi učbenike in tudi druge igre. Bodo pa zdaj vse te zverine bolj podrobne, saj je igra delana znotraj pogona Unreal Engine 5, ki zna dostaviti slastno osvetljevanje in fantastične učinke posebnih sposobnosti vseh nastopajočih.

Titan Forge Games je poleg napovednika izdal tudi nekaj informacij glede izida igre. Načrtovana je beta, ki bi morala iziti enkrat letos in ves narejeni napredek v njej se bo nato prenesel tudi v polno igro, tako da brisanja ne bi smelo biti. Ob izidu bo na voljo 25 bogov, storjeni napredek iz originala in pokupljene stvari pa se ne bodo prenesle v nadaljevanje. Veterani prve igre bodo vseeno dobili nekaj dobrot v obliki posebnih kristalčkov Legacy Gems, ki vam bodo za 50 % znižali cene mikrotransakcij drugega dela. Prav tako je tule Divine Legacy, ki bo stare igralce nagradil za vsako leto igranja originala in to v obliki posebnih predmetov, dosežkov in preoblek za vašo izbrano vrsto junakov.

Originalni Smite se medtem ne poslavlja, saj bo nekaj časa obstajal ob boku drugega dela. To je dobro, saj je prvi del do sedaj nabral več kot 100 igralnih bogov in ni nobene garancije, da bodo vsi ti doživeli predelavo tudi v drugi del. Bo pa zanimivo videti kako namerava razvijalec ohranjati in izboljševati dve igri naenkrat, saj to ni ravno enostavna naloga, Titan Forge Games pa spet ni tako velik studio.

Smite 2 bo najprej prejel zaprto alfa testiranje, ki naj bi se začelo v pomladi, igra pa bo nato izšla na PC-ju in konzolah PlayStation 5 ter Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime