Igra Indiana Jones and the Great Circle je v prvem napovedniku videti odlično

Založnik Bethesda je leta 2021 preko izjemno kratkega dražilnika najavil delo na povsem novi igri v kateri bo glavno vlogo prevzel vsem znani arheolog Indiana Jones. To je bila takrat presneto bizarna najava, saj Indy že dolgo ni več tako popularna ikona kot pa je bil nekoč zato je bila najava igre in to iz strani Bethesde, ki se nikoli prej ni bavila z izdelavo projektov po filmskih licencah, pravi šok.

Izdelava je šla v roke studia MachineGames, ki je pred tem uspešno obudil igričarsko serijo Wolfenstein, zato je bil založnik mnenja, da lahko enako nalogo ponovijo z Indyjem. Zdaj sicer vemo, da je Bethesda že takrat vedela, da bo arheologa najprej obudil sam Disney, ki je lani predstavil film Dial of Destiny, a verjetno ni računala, da bo film na blagajnah popolnoma pogorel.

K sreči je igra Indiana Jones and the Great Circle že v prvem napovedniku videti precej bolj vzpodbudno od prej omenjenega filma. Za začetek nam na zaslonih ne bo treba gledati 80 let starega Harrisona Forda, saj je govora o videoigri in glavni junak zato lahko izgleda star točno toliko kolikor so se odločili razvijalci. Bo pa igričarski Indiana še vedno nosil obraz Harrisona, le da bo ta mlajši, za glasovno igranje pa bo poskrbel prekaljeni maček Troy Baker.

Igralno je novi Indiana Jones zaenkrat videti odlično. Naše pustolovske odprave bomo nadzorovali iz prvoosebnega pogleda in kot vedno nam bodo tudi tokrat napredek preprečevali zlobni nacisti, ki jih bo treba pretepsti s pestmi ali pa z njimi obračunati preko biča. Revolver bo sicer prisoten, a zdi se, da se želi igra držati stran od krvi, tako da bomo zlobneže največkrat pretepali z golimi pestmi, jih skrivaje udarili z lopato ali pa jih spodmaknili preko biča, ki bo močno pripraven tudi za druge naloge, kot je denimo platformsko prečkanje prepadov starodavnih templjev in Batmanovsko plezanje po stenah stavb.

Prisotne so tudi uganke, ki bodo zahtevale nekaj razmišljanja in izogibati se bo treba pastem, ki so jih antične civilizacije rade nameščale v vsak del svojih templjev, tako da lahko nepozorni hitro padejo v prepad, poln naostrenih bodic. Tudi grafično je stvar videti izjemno, štorijalno pa je MachineGames storil najbolj pametno potezo in igro uvrstil med dogodke filmov Lov za izgubljenim zakladom in Zadnji križarski pohod, ki še danes veljata za najboljša dela te franšize.

Zaenkrat se izpod letošnje Microsoftove ponudbe še najbolj veselimo igre Indiana Jones and the Great Circle. Datum izida ostaja neznanka, saj je Bethesda zaenkrat izjavila zgolj to, da stvar izide še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime