Sony znižal cene konzole PlayStation 5 v Sloveniji, pripravljala pa naj bi se tudi Pro različica konzole

Sony je nedavno razkril, da je njihova konzola PlayStation 5 stopila v drugi del svojega življenjskega cikla, s tem pa predvidevajo, da se bo malce tudi umirila prodaja. Kar težko je verjeti, da je od originalnega izida v 2020 preteklo že toliko časa in še danes se spomnimo norije, ki je vladala ob njenem izidu, saj zalog ni bilo nikjer, preprodajalci pa so služili mastne denarce.

PlayStation 5 je zdaj široko dostopen in to v dveh različicah. Sony je namreč lani splavil predelano obliko Slim zaradi katere je novejša inačica konzole malce shujšana, a oblike drastično ni spremenila in je še vedno na voljo samo v beli barvi, ki pa jo nato lahko okrašujemo z dokup uradno obarvanih platnic. Prenovo sta doživeli obe verzije konzole: tista, ki vsebuje možnost branja ploščkov Blu-ray in tista, ki tega nima in se zanaša na digitalno poganjanje kupljenih iger.

Sony je za prenovljene modele po Evropi zagnal promocijsko akcijo, ki polni verziji konzole poseka ceno za lepih 75 €. Navadno bi za takšen polno opremljen PlayStation 5 plačali 549,99 €, po novem pa si ga lahko v trgovini Mimovrste privoščite za 474,99 €. Obstaja tudi digitalna “Slim” verzija konzole, a ta popusta ni bila deležna, tako da ohranja svojo ceno 449,99 €.

Spletna stran CNBC pa poroča o novi različici konzole, ki naj bi nosila oznako Pro. Za razliko od Slim predelav, ki so spremenile samo obliko in težo, naj bi Pro sledil tradiciji pretekle konzole PlayStation 4 Pro in tako naj bi PlayStation 5 Pro vseboval nadgrajeno strojno opremo, ki bo prihajajoče igre lahko poganjala pri višji ločljivosti in sličicah na sekundo. Sony naj bi to potezo na šahovnico spočel zaradi slabih finančnih napovedi prodaje aktualne konzole, saj jim za letos preprosto manjka ekskluziv, s tem pa bi bili pripravljeni tudi za prihajajoči GTA 6, ki naj bi grafiko iger popeljal na naslednjo stopnjo, za kaj takšnega pa bo seveda potreboval tudi dobre strojne zmogljivosti obtelevizorskih naprav.

CNBC pravi, da naj bi PlayStation 5 Pro izšel še enkrat letos, v podobno smer pa se morda nagiba tudi Microsoft, ki je v nedavnem podcastu potrdil, da za konec leta pripravljajo nov kos strojne opreme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime