DOOM uradno predelan za… Robotsko kosilnico Husqvarna?

Šala “It runs Doom” je v krogu igričarjev prisotna že mnogo let in se tiče vsake stvari, ki vsebuje ekran in nekaj elektronike, saj na to zadevo nato slej kot prej nekdo poskuša preseliti igro DOOM iz leta 1993 in velikokrat so takšni poskusi uspešni. Spomnimo se, da je nekomu uspelo igro zagnati celo na ekranu testa za nosečnost, vendar pa je zdaj šala dobila nov pomen, saj jo je uradno podprlo podjetje Husqvarna, ki z igrami navidez nima kakšne resne povezave in je njegova najbližja vez znotraj Farming Simulatorja.

Nedavno pa je Husqvarna čisto zares najavila sodelovanje z razvijalcem Bethesdo in spočela napovednik, ki Doom preseli na zaslon njihovih samodejnih robotskih kosilnic. V kreiranje napovednika je šlo kar nekaj dela in prisoten je celo glasoven igralec ter nekaj prikaza igranja, kjer vidimo, da bomo prvoosebno akcijo nadzorovali preko večjega gumba in z njim pokosili legije demonov. Preko gumba Start se bomo lahko premikali naprej, s pritiskom gumba za obračanje pa bomo sprožili streljanje.

Igra bo na kosilnico prišla preko brezplačne posodobitve in bo na voljo samo lastnikom NERA modelov. Za posodobitev se lahko registrirate preko sledeče povezave, glede na uradno stran pa je med vsemi trgi podrta tudi Slovenija.

Izid je načrtovan za 9. april, a igra bo na “platformi” prisotna samo nekaj mesecev in bo 9. septembra preko nove posodobitve umaknjena.

Morda je parjenje Husqvarne in Bethesde čudno, a še bolj bizarno je dejstvo, da se je takšno partnerstvo enkrat že zgodilo. Na lanskem turnirju DreamHack Winter 2023 je bilo prirejeno tekmovanje 1v1 Deathmatch, ki so ga tekmovalci izvajali ravno na zaslonih teh kosilnic. Stvar je očitno bila dovolj popularna, da se je Husqvarna nato odločila igro tudi uradno preseliti na svoje izdelke in to je dokaj pretkana marketinška strategija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime