Napovedan Outward 2

Razvijalec Nine Dots Studio nam je leta 2019 pripeljal izjemno zanimiv RPG Outward, ki smo ga na naši strani označili za nekakšnega naslednika iger Gothic. S to legendarno franšizo si je lastil marsikakšno podobnost, kot je denimo širen svet, poln skrivnosti, realističen boj, manjko pokazateljev zato si moral lokacije odkriti preko dejanskega raziskovanja okolice, k vsemu temu pa je dodal še nekaj svojih unikatnih prijemov, kot je denimo nošnja nahrbtnika z nabrano kramo, ki nas je med bojem ovirala in smrt, ki ni bila dokončna, ampak nas je samo preselila v globine jame goblinov iz katere je bilo nato treba pobegniti.

Je pa stvar vsebovala tudi svoje tečnosti, saj denimo hitrega potovanja ni bilo, zato si moral velikokrat peš prečkati ogromne razdalje, vmes pa nisi imel za videti praktično ničesar, navigacija pa je bila otežena tudi na račun tega, da na zemljevidu ni bila označena lokacija, kjer se trenutno nahajaš.

Te manjše minuse bo Nine Dots Studio poskušal popraviti v nadaljevanju Outward 2, ki so ga dražili dober teden. V bistvu je ta razvijalec, za katerega smo predvidevali, da je še vedno majhen, v enem dnevu najavil kar tri naslove: istočasno delajo še na roguelike igri Lost in Prayer in sodelovalnem “dungeon crawlerju” Witherbloom.

Kar veliko dela za en studio, vendar pa je že zdaj jasno, da jim bo največ pozornosti vzel Outward 2, ki je dobil prvi napovednik iz pred-alfa stanja igre. V primerjavi z originalom je drugi del dobil grafično nadgradnjo, razvijalec pa obljublja, da bo glasovno igranje tokrat celo poslušljivo, saj je bilo v prvem delu naravnost obupno.

Dvojka se bo štorijalno odvijala 50 let po dogodkih iz prvega dela, boj naj bi bil izboljšan, Nine Dots pa je hkrati dodal, da namerava ohraniti vse tiste prvine originala, s tem da bo svet zdaj še globlji in bolj živ. To pomeni, da se sodelovalno igranje ne bo poslovilo, kar je dobra novica, saj sodelovalnih enoigralskih RPG-jev, ki hkrati vsebujejo napredne mehanike boja, preživetja in razvoja lika ni ravno na pretek.

Žal Outward 2 še nima niti okvirnega datuma izida, je pa na Steamu že na voljo uradna stran, kjer si lahko igro dodate na seznam želja. Sočasno z najavo je prvi del, ki je dve leti nazaj dobil nadgradnjo Definitive Edition, te dni znižan za -85 % na vsega 5,99 €, ta popust pa bo na voljo vse do 13. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime