Predelavi Battlefront iger sta zdaj zunaj, a sta očitno pravi katastrofi

Pot razvijalca Asypr za zdaj vsebuje več neuspehov kot pa dobro izpeljanih projektov. Njihov najbolj hvaljen naslov je bila predelava igre Star Wars: Knights of the Old Republic za telefone in tablice, a od takrat so skakali iz ene težave v drugo.

Že predelava nadaljevanja Knights of the Old Republic 2 se je zapletla v probleme, ko je Aspyr dolgo obljubljal, da bo izid na Nintendo Switchu vseboval tudi ves moddersko obnovljeni DLC Restored Content, nakar so to obljubo prelomili. Nato naj bi delali na popolni predelavi Knights of the Old Republic za sodobne konzole in PC-je, a naj bi jim bil zaradi neizkušenosti projekt vzet, nedavno pa so se podpisali še pod obnovo prvih treh Tomb Raider iger, a so nato nekateri opazili, da je verzija na Epic Games trgovini grafično bolj napredna od drugih, Aspyr pa je priznal, da je Epic Games inačica razvojna in je nato to potegnil dol in zamenjal z inferiorno verzijo.

Težave so se zdaj pojavile tudi pri najbolj svežem projektu: Star Wars: Battlefront Classic Collection, ki si je za cilj zadal predelati originalni Battlefront igri iz leta 2004 in 2005, ki še danes vsebujeta veliko privržencev. Aspyr je bil očitno na izid povsem nepripravljen, saj so kmalu po izidu po spletu pojavile številne kritike igralcev, ki so dvojec predelav označevali za praktično neigralen.

Battlefront igre so večigralske, zato bi človek pričakoval, da bo razvijalec poskrbel vsaj za ta aspekt izkušnje, a zgodilo se je ravno obratno. Največji problem je bil pri strežnikih, saj so nekateri poročali, da je prvi Battlefront vseboval vsega tri strežnike, ki so nase spustili 64 istočasnih igralcev, na PC-ju pa je že v prvem dnevu na strežnike poskušalo vdreti dobrih 9k igralcev. Spletna stran PC Gamer poroča, da se je situacija od takrat malce popravila: Battlefront 1 je vseboval 5 strežnikov, drugi del pa veliko več, a težave z večigralsko zabavo so se pojavile tudi na konzolah.

How did they even manage to do this???
byu/VenxWD inStarWarsBattlefront

Vendar pa probleme ne najdemo samo na strežnikih, saj se igralci pritožujejo tudi nad celim kupim hroščev, manjkajočimi vmesnimi sekvencami, na sporedu pa so tudi rušenja igre. Živce dvigajo tudi takšne malomarnosti kot so denimo “inverted” kontrole letanja, ki jih ni možno spremeniti in zvočni efekti, ki so prava zmeda. Teh stvari ni bilo v originalu, zato je prava komedija, da vse te težave predstavi predelava, čigar primarna naloga naj bi bila poliranje že izdanega, skoraj dve desetletji starega izdelka.

Ohh its real bad😂😂
byu/JoelMsk inStarWarsBattlefront

Zaradi vseh teh težav Battlefront Classic Collection trenutno na Steamu nosi oceno “Overwhelmingly Negative”, razvijalec Aspyr pa se je že odzval in na svoji strani zapisal, da se zavedajo vseh težav in da jih nameravajo odpraviti, a seveda trenutno nihče ne ve, koliko časa bodo za to potrebovali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime