League of Legends MMO je razvoj začel ponovno od začetka

Razvijalec Riot je štiri leta nazaj najavil pogumen projekt, saj se je spravil delati nov naslov v žanru MMO-jev, kar je, zaradi vsega proračuna, ki ga je potrebno vložiti v takšen razvoj, vedno zelo tvegana poteza. Vendar pa se je Riot pametno odločil, da bo njihova igra slonela na obširni zgodovini igre League of Legends in že samo tole ime bo k igranju, vsaj na začetku, pritegnilo cel kup ljudi.

Odkar pa je bil projekt najavljen pa nismo dobili niti enega koščka novih informacij. Seveda MMO projekti zahtevajo svoj čas, zato smo pričakovali nekajletni molk, a štiri leta je dovolj velika doba, da bi človek vseeno pričakoval vsaj kakšno sliko, pa čeprav je ta samo konceptna.

Tega se očitno zaveda tudi Riot, zato se je včeraj na X-u oglasil Marc Merril, soustanovitelj Riota in ta je preko daljšega sporočila malce potolažil vse potrpežljive igralce. Igra ni bila preklicana in je še vedno v aktivnem razvoju, je pa ta naletel na kar nekaj konkretnih težav, zato je ekipa nekaj časa nazaj sprejela težko odločitev, da resetira ves napredek in tega vrne na začetek.

S to spremembo se je v razvoj vmešal tudi nov izvršni producent Fabrice Condominas, ki je pri Riotu prisoten že od leta 2021, pred tem pa se je mudil pri razvijalcu Biowaru, kjer je delal na igrah Mass Effect 3 in Andromeda, za EA pa je spočel še Star Wars: Squadrons.

MMO tako ni bil preklican, je pa Marc opozoril, da takšen ponoven zagon projekta pomeni, da o njem ne bomo slišali ničesar in ta informacijski mrk zna trajati kar nekaj let. Riot bo sicer vmes delal na drugih igrah: nedavno so pokazali nove informacije glede League of Legends pretepačine, ki zdaj nosi uradno ime 2XKO in izide enkrat naslednje leto.

Osnovna igra League of Legends bo ob tem pridobivala novo vsebino in bo še vedno dejavna na področju e-športa. Ob tem moramo omeniti tudi naš turnir, ki bo kvalifikacije na spored postavil že čez pičla dva dni, zato pohitite s prijavami svojih ekip!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime