Will Smith je očitno delal na neki zombie igri in ta je finančno povsem pogorela

Ste vedeli, da je lani junija izšla zombie igra, ki je imela visok proračun in se je obenem naslanjala na sodelovanje s prepoznavnim igralcem Willom Smithom? Verjetno je pri tem vprašanju odgovor negativen in to je bil tudi velik problem za založnika Tencenta, ki naj bi po poročanju spletne strani Reuters v projekt Undawn zlil okoli 140 milijonov dolarjev in za programiranje zaposlil okoli 300 ljudi, prejšnji mesec pa je igra prinesla zgolj 287.000 dolarjev dobička.

Proračun je bil dovolj velik, da bi iz tega lahko ustvaril pravo AAA izkušnjo, vendar pa je Undawn izšel samo na telefonih in Steamu, za igranje pa je povsem brezplačen. Pri sodelovanju je imel tudi veliko vlogo Will Smith, čeprav ob obisku igre na Steamu njegovo ime ni omenjeno nikjer, kar naravnost čudno, saj je velik del promocije slonel prav na njemu.

Sam Will je na svojem YouTube kanalu podelil promocijski video glede sveta, ki ga najdemo znotraj Undawna in treba je reči, da je video dokaj zabaven. V igri Will nastopa kot Trey Jones – veteranski pobijalec zombijev, ki nam daje posebne naloge in nagrade.

Vendar pa Undawn glede na igralne napovednike ne dostavi ničesar res novega in prav bizarno je, da je tako velik proračun šel v kovanje povsem generično izgledajoče zombie igre in v bistvu niti nisem presenečen, da se je Will distanciral od te igre in da je priliv dobička tako nizek.

Reuters še poroča, da naj bi se zaradi slabih finančnih rezultatov Tencent odločil spremeniti strategijo izdajanja iger. Tencent v sodelovanju z Ubisoftom že nekaj časa dela na igri Assassin’s Creed Jade, velik del te ekipe pa je preselil na kovanje igre DreamStar, medtem ko naj bi Jade zdaj zamudil izid in ga lahko pričakujemo šele enkrat v 2025. Založnik te dni ustvarja tudi mobilno verzijo igre Elden Ring in kdo ve, kakšna usoda zdaj čaka ta naslov, ki smo ga že od same najave gledali s skeptičnimi pogledi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime