Cyberpunk 2077 lahko ta vikend na konzolah preizkusite brezplačno

Igra Cyberpunk 2077 bo pri nekaterih vedno takoj spočela kisel nasmešek, saj je ta ogromni RPG priznanega razvijalca CD Projekt RED ob izidu res nosil veliko potenciala, a se je kopal v hroščih in težavah z optimizacijo, zaradi česar je bil na prejšnji generaciji konzol enostavno neigralen. Poljaki so za krpanje in ustvarjanje posodobitev porabili ogromno časa in denarja, vendar pa se jim je splošno gledano ta naloga izplačala: Cyberpunk 2077 je dandanes v povsem drugem stanju kot pa je bil leta nazaj, razvijalec si je povrnil nekaj ugleda, vendar pa mu igralci vseeno pri naslednjih izdajah iger ne bodo več tako zaupali, tako kot so mu leta nazaj.

CD Projekt RED je zdaj napovedal brezplačno testiranje igre, ki se ga bodo lahko udeležili vsi lastniki konzol PlayStation 5 in Xbox Series X, medtem ko prejšnja generacija ni nikjer omenjena. CDPR bi jo zagotovo najraje pozabil, saj je večino naporov usmeril v optimizacijo za aktualne konzole, te pa bodo med 28. marcem in 1. aprilom do igre lahko dostopale brezplačno.

To je kar široko okno testiranja, a žal v tem času tudi najbolj podjetni igralci ne boste obrnili kampanje. Brezplačno igranje je namreč omejeno na 5 ur igralnega časa, kar je dovolj, da se sprehodite skozi uvod igre in opravite nekaj stranskih misij znotraj mesta Night City, nakar bo za nadaljnje igranje treba odpreti denarnico. Naročniki servisa PlayStation Plus Premium lahko na konzolah PlayStation 5 že zdaj igrate 5 ur trajajoči demo, zdaj pa bo ta funkcija za omejen čas postala na voljo vsem, za igranje pa ni treba držati prav nobene naročnine.

Fajn bi bilo, če bi ob tem testiranju CDPR tudi znižal ceno igre, a zaenkrat o tem ni informacij. Za osnovno kampanjo je treba odšteti 49,99 €, paket Cyberpunk 2077: Ultimate Edition, ki vsebuje še dodatek Phantom Liberty, pa stane 69,99 €.

Razvijalec CD Projekt RED se je po dolgoletnem krpanju originala zdaj na polno vrgel v razvoj nadaljevanja, ki ga zaenkrat poznamo pod kodnim imenom Project Orion. Kdaj bo ta izšel ni znano, saj ima studio obenem tudi polne roke dela z razvojem naslednje trilogije znotraj franšize The Witcher.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime