Sony naj bi v maju priredil večjo PlayStation konferenco, veliko vlogo pa naj bi nosil Silent Hill 2

Sony nas je letos kar malce šokiral z napovedjo, da v letu 2024 od njihovih večjih studiev ni za pričakovati nobene večje ekskluzive. To se je v življenjskem obdobju konzole PlayStation 5 zgodilo prvič in čeprav smo v prejšnjih mesecih že dobili igre kot so Final Fantasy 7 Rebirth ter Rise of the Ronin, se vseeno čuti izostanek kakšnega novega poglavja franšiz tipa God of War in The Last of Us.

Bo pa leto 2024 kot naročeno za cel kup napovedi projektov in tudi pipica ostalih založnikov, ki bodo svoje igre izdali samo za PlayStation 5, ne bo povsem usahnila. Novinar Jeff Grubb je včeraj na podcastu Giant Bombcast povedal, da je iz večih virov slišal dokaj kredibilne novice o novi konferenci, ki naj bi jo Sony pripravljal že za naslednji mesec.

Jeff sicer ni prepričan, ali bo ta dogodek Showcase ali State of Play, a da bo v vsakem primeru to večja zadeva, ki bi prišla eno leto po dogodku iz 2023, ta pa je takrat trajala uro in pol – med vsemi napovedniki je bila razkrita tudi naprava PlayStation Portal.

Veliko vlogo pri potencialni majski konferenci naj bi nosila predelava igre Silent Hill 2 o kateri poslušamo že celo večnost in za katero smo dobili tudi igralni napovednik, ki pa nas ni ravno prepričal o njeni kvaliteti. Na predelavi dela razvijalec Bloober Team in ta je že izjavil, da igralni napovednik ne odraža tiste kvalitete, ki jo bo dostavil končni izdelek, igra pa kljub napovedniku in že precej dolgem razvoju še vedno nima datuma izida.

Morda bo tega razkrila ravno majska konferenca, saj je Silent Hill 2 nedavno preko ESRB-ja dobil oceno M za “Mature”, to pa se navadno zgodi samo takrat, ko je igra že blizu izida, saj je ocenjevalna komisija lahko v celoti pregledala vsebino projekta in ga tako lahko tudi kvalificirala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime