PlayStation 5 vsaj dobro leto ne bo dobil nobenih večjih ekskluziv

Sony je novo generacijo konzol PlayStation 5 podprl z lepim naborom ekskluziv, ki se niso samo dobro prodale, ampak so tudi pripomogle, da so konzole kar letele iz polic in so dolgo bile tudi povsem nedostopne. Vendar pa je v začetno obdobje morda izlil malce preveč, saj so vse tiste bistvene zadeve izšle na začetku, nakar je pipica počasi začela usihati.

Že lani je nabor ekskluziv, ki so jih spočeli Sonyjevi lastni studii, bil hudo shujšan, saj smo v bistvu dobili samo igro Marvel’s Spider-Man 2, nekaj veselja pa je spočel tudi Burning Shores dodatek za igro Horizon Forbidden West. Vse drugo, kot je denimo Final Fantasy XVI, so bile ekskluzive iz strani tretjih založnikov in ta trend se bo zdaj nadaljeval tudi skozi prihodnje leto.

playstation 5

Sony je namreč v novem finančnem poročilu zapisal, da za naslednje proračunsko leto, ki se konča aprila 2025, ne načrtuje izida prav nobenega večje ekskluzive, ki bi jih izdelal eden od njihovih lastnih studiev. V življenju konzole PlayStation 5 bo to tako prvo leto, ki ne bo dobilo niti ene večje igre tipa God of War, Spider-Man in The Last of Us, zaradi česar je Sony v finančnem poročilu tudi zapisal, da pričakuje postopno slabšo prodajo svojih konzol, upadla pa bo tudi prodaja iger.

playstation 5

Sony se bo tako moral zanašati na prodajo izdelkov iz strani drugih založnikov in v tem pogledu stanje ni tako črnogledo. V bistvu so leto 2024 začeli nadvse vzpodbudno, saj je nedavno izšla igra Helldivers 2 izpod zunanjega razvijalca Arrowhead Game Studios, ta pa je postala Sonyjeva najbolj prodana igra na PC-ju doslej. Za leto 2024 imajo v pečici še nekatere druge naslove: konec tega meseca izide Final Fantasy VII Rebirth izpod založnika Square Enix, Team Ninja bo pozno v marcu izdal igro Rise of the Ronin, aprila nato prihaja Stellar Blade, enkrat v 2024 pa se bo rodila tudi predelava grozljivke Until Dawn.

Za tiste res velike igre pa bo treba počakati vsaj do naslednjega leta, ko bi znal iziti Death Stranding 2, nakar bo v 2026 izšel Wolverine, še letos pa nas zagotovo čakajo napovedniki za nekatere še nerazkrite projekte: držimo fige, da Sucker Punch Studios enkrat že napove Ghost of Tsushima ali pa tega vsaj predela za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime