Junija bi znali končno dobiti novice glede predelave igre Splinter Cell

Sem velik pristaš špijunske serije iger Splinter Cell, ki je svoje življenje začela leta 2002, igra pa je bila sprva zamišljena kot nekakšen konkurenčen izdelek seriji Metal Gear Solid, le da je v njej bilo manj vmesnih sekvenc, štorija pa je spominjala na nekaj, kar bi ugledali v ameriških akcijskih filmih – saj veste, svetu pretijo zlobneži in situacijo lahko reši samo ena skrivna organizacija, ki na vsako nalogo pošlje enega hudo izurjenega specialca.

V primeru Splinter Cella je ta organizacija Third Echelon, junak pa sliši na ime Sam Fisher, ki je sodobna tehnološka ninja, izurjena za prikrito odstranjevanje nasprotnikov in razreševanje nevarnih situacij, brez da bi se sploh na koncu kdo zavedal, da je bil Fisher na lokaciji.

Splinter Cell je dostavil res imenitno skrivalniško izkušnjo, ki jih danes preprosto več ne delajo. Strelski pristop je bil na višjih težavnostih recept za gotovo smrt, zato si se preprosto moral prilagoditi situacijam in izrabiti svoj arzenal, ki je sovražnika za nekaj sekund zamotil, vi pa ste mu med tem smuknili za hrbet in nato hitro splezali čez kak odprt jašek.

Serija je nato spočela še nekaj uspešnih in manj uspešnih nadaljevanj: leta 2005 smo dobili morda najboljši del Chaos Theory, medtem ko je zadnji del Blacklist igralce pustil dokaj razočarane, zaradi česar je založnik Ubisoft ime Splinter Cell postavil na hladno in ga je ponovno omenil šele dobri dve leti nazaj, ko je prvič omenil predelavo prvega dela.

To ne bo samo rahli dvig ločljivosti, ampak polnopravna obdelava vseh pritiklin izvirnika, tako da bo tudi zgodba bolje prilagojena sodobnemu občinstvu. Žal teh popravkov ne bo delal originalni avtor, saj je polno ime igre Tom Clancy’s Splinter Cell, ta pa se je od nas poslovil leta 2013, ravno v tistem letu, ko je izšel zadnji del Blacklist.

Od najave predelave Ubisoft o projektu ni izustil nobene besede več, a morda se zna zdaj to kmalu spremeniti. Uradna Facebook stran Ubisofta iz Toronta je namreč spremenila sliko profila in časovnice na prepoznavne barve Splinter Cella, kar bi nam znalo namigniti, da nas kmalu čakajo novice glede predelave. Nekje ob istem času je založnik še najavil, da nam bodo tudi letos junija pričarali novo konferenco Ubisoft Forward, ki bo predstavila prihajajoče projekte in založnik bi znal letos dejansko pokazati nekaj konkretnega: skrajni čas je že, da slišimo kaj o novem Assassin’s Creedu, tu je njihova nova Star Wars igra, osvežitev potrebuje Far Cry in morda prenovljeni Splinter Cell dobi kakšen dražilnik. Ubisoft Forward se bo odvil 10. junija in držimo fige, da se izpolni vsaj polovica od zgoraj naštetega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime