Eden najbolj slavnih HBO-jevih dokumentarcev že čez nekaj dni dobiva nadaljevanje

Če na raznih forumih in Redditu ljudi povprašate po seznamu najbolj priljubljenih dokumentarcev, ki v sebi vsebujejo tudi nekaj raziskovanja okoli umorov, potem se bo na prvem mestu skoraj zagotovo pojavila omemba dokumentarca Prekletnik: Življenje in zločini Roberta Dursta.

Gre za neverjetno zgodbo, ki se začne z režiserjem Andrewjem Jareckijem, ta pa je sprva posnel film Skrivnosti in laži popolnega zločina, ki je bil zasnovan po resničnih dogodkih milijonarja Roberta Dursta, ta pa je bil leta 1982 eden od glavnih osumljencev za izginotje svoje žene Kathleen McCormack. Film si je ogledal tudi resnični Robert Durst, ki je nato kontaktiral Andrewja, saj je želel povedati svojo plat zgodbe, iz tega pa je nastal dokumentarec, ki se je v zgodovino zapisal predvsem na račun neverjetnega konca. Tega vam na tem mestu ne bom kvaril, saj si ga preprosto morate ogledati sami, stvar pa si lahko ogledate na pretočnem servisu HBO Max.

Dokumentarec je zdaj star že 9 let, Andrew pa je vmes delal na drugih projektih in tudi nadaljevanju. Drugi del zgodbe življenja Roberta Dursta se bo osredotočil tudi na njegove druge umore, saj je bila Kathleen zgolj prva na tapeti zločinov, ki se jim je pretkani Robert dolgo izogibal tudi na račun neusahljivega dotoka denarja iz strani svoje družine. Dolgo se je namreč sumilo, da teh umorov Robert ni mogel izvesti sam, hkrati pa bomo dobili vpogled v Durstove prijatelje in znance, ki naj bi mu velikokrat pomagali pri lažeh, v zameno pa so dobili lepo izplačilo.

Drugi del srhljivega dokumentarca bomo lahko gledali že 21. aprila, na voljo pa bo zgolj preko pretočnega servisa HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime