Predelava igre Gothic prodaja zbirateljsko verzijo za 200 €, čeprav še vedno nismo videli igralnega posnetka

Moram priznati, da sem kot velik oboževalec franšize Gothic ob uradni najavi predelave prve igre, ki je originalno izšla leta 2001, dobesedno skakal po sedežu od veselja, a te dni na potek razvoja gledam zaskrbljeno in za končni izid nisem preveč optimističen.

Najprej smo leta 2019 dobili konceptni demo, ki pa je bil katastrofalen, nakar je založnik THQ Nordic čakal do leta 2020 preden je napovedal uradno predelavo prvega Gothica, na čelo te pa so postavili novo ustanovljeni studio Alkimia Interactive.

Nato smo čakali na prve napovednike in slike, kar smo sicer resda dobili, vendar po štirih letih razvoja še vedno ne vemo, kako točno se bo stvar igrala in kako obsežna sploh bo ta predelava. Namesto tega smo dobili samo vmesne sekvence in razne slike, ki jih razvijalec vsakih nekaj mesecev podeli preko družabnih omrežij, čas pa medtem teče dalje in po štirih letih še vedno nimamo datuma izida. Razumemo, da te stvari potrebujejo svoj čas, a navsezadnje govorimo o predelavi in ta projekt niti približno ni tako obsežen kot kakšen Final Fantasy 7 Rebirth.

Alkimia Interactive je včeraj končno izdal nov video, a žal ta ni tisto, kar so oboževalci pričakovali. Napovednik je namreč narejen za prodajo zbirateljske verzije igre, ki stane kar 200 € in v sebi vsebuje bolj malo dobrot. V zameno za ta znesek boste dobili fizično kopijo igre, masko glavnega zlobca Sleeperja, usnjeno zapestnico, usnjen dnevnik in CD, ki bo nosil igrino glasbo. Od vsega tega je pozornosti vredna samo maska, medtem ko sta zapestnica in zvezek videti kot nekaj, kar bi za drobiž kupil na stojnici hrvaške obale.

Gothic

Igralci so seveda presneto jezni, saj bolj redko vidimo prodajo zbirateljske verzije za igro, ki ni pokazala še nobenega igralnega posnetka, za to ceno pa bi pričakovali vsaj še kak zemljevid sveta ali pa morda obesek, ki bi ga nato lahko nosili okoli vratu. Jeza je upravičena, a namesto da bi grdo gledali na razvijalca, si grde poglede zasluži založnik, ki je v letu 2024 postal zaskrbljujoč. THQ Nordic namreč spada pod krovno hišo Embracer Group, ki je v zadnjih dveh letih odpuščala vse po spisku in v bistvu smo presenečeni, da ta predelava še ni bila preklicana. A kdo ve kako so pripetije založnika vplivale na razvoj in preko prodaje te zbirateljske verzije morda poskuša založnik na poceni način pokriti nekatere stroške izdelave.

Prekletstvo franšize Gothic se tako nadaljuje, saj so tudi originalne igre trpele ravno na račun založnika, ki je bil svoje dni avstrijski JoWood, ta pa je zaradi finančnih težav propadel ravno takrat, ko je bila ta serija iger še aktualna. Tudi originalnemu razvijalcu Piranha Bytes te dni ne gre najbolje: zadnje novice so nakazale, da je studio tik pred propadom in išče kakšnega partnerja, ki bi jih rešil potopa. Od tega je minilo zdaj že nekaj mesecev, usoda studia pa še vedno ostaja neznana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime