Simpsoni ubili enega od likov, ki je bil prisoten od začetka serije

Risana serija Simpsonovi je letos že v svoji 35. sezoni in o kulturnem impaktu tega televizijskega izdelka je dandanes že odveč izgubljati besede, saj zdaj že vsaj tri generacije gledalcev vedo, kdo je Homer Simpson in kakšne barve kratkih hlač nosi Bart.

Serija se na televizijskih zaslonih toliko časa ni obdržala samo zaradi osnovne družine, ki ji poveljuje Homer, ampak so veliko prispevali tudi stranski liki, te pa lahko ločimo na stalne spremljevalce in takšne, ki so v epizode pokukali samo občasno – to velja denimo za razne vloge, kjer je glasovni nastop prispeval kakšen Hollywoodski zvezdnik.

Potem pa so tule povsem obstranske zadeve, ki jih velikokrat vidimo nekje v ozadju in čeprav praktično nikoli ne spregovorijo, veliko pripomorejo k občutku domačnosti. Vedno sem imel rad, ko so ustvarjalci tem obstranskim osebam vcepili nekaj osebnosti in zgodovine, če le pri tem niso pretiravali kot je to denimo v primeru Vojne zvezd ali pa Marvela, kjer bi tudi hišniku, ki je čistil prostore Avengerjeve stolpnice, podelili svojo serijo.

In eden od takšnih stranskih likov se je od nas poslovil v seriji Simpsonovi in sicer gre za možaka z imenom, ki ga skoraj zagotovo še niste slišali, pa čeprav je bil tam od samih začetkov. Larry Dalrymple se je namreč pojavil že v čisto prvi epizodi Simpsonov, imenovani “Simpsons Roasting on an Open Fire”, ta pa je na televizijskih sprejemnikih zaživela leta 1989. Larryja smo običajno videli znotraj Moejeve gostilne in dneve je pridno preživljal ob boku svojega prijatelja Sama, ki je še en skoraj neviden spremljevalec te serije.

Larry je svojo starost 42 let ohranil do svoje smrti, ki se je zgodila v aktualni 35. sezoni in sicer v 15. epizodi “Cremains of the Day”. Larry tudi v tej epizodi ne spregovori ampak samo umre že na začetku epizode, ko ga Moe najde za šankom mrtvega. Na Homerja in ostale obiskovalce gostilne nato pade naloga, da raztrosijo njegov pepel, saj je Larry vse sedeče okoli sebe obravnaval za najboljše prijatelje, čeprav ti z njim niso spregovorili nobene besede.

Zaplet bi se morda komu zdel, da je ustvarjalcem že povsem zmanjkalo idej, zato so za zgodbe začeli izrabljati povsem nevidne like, a po drugi strani epizoda v sebi nosi tudi nekakšno sporočilo glede ljudi, ki so vsak dan okoli nas, nase ne vlečejo pozornosti, vendar pa vseeno obstajajo in znajo na nas vplivati bolj kot pa si bi mislili. Larry si tako zasluži svojo osmrtnico, več zanimivosti o njem pa si lahko preberete na Wikipediji.

Aktualno sezono Simpsonovih si lahko ogledate na pretočnem servisu Disney+, čeprav zgoraj opisana epizoda med časom pisanja še ni na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime