Cyberpunk 2077 je s tem modom videti že srhljivo fotorealističen

Izbor trenutno grafično najbolj impresivne igre je težka naloga, saj imajo vsake oči svojega malarja, zato so si tudi mnenja različna. Če se osredotočimo na nišo najbolj fotorealistične grafične podobe bi se mnenja zagotovo vrtela okoli ponudbe večjih založnikov, saj imajo samo oni toliko proračuna, da skupaj spravijo tako grafično impresivne produkte in na vrhu te ponudbe se že dolgo smuka igra Cyberpunk 2077.

Ta je zdaj resda že stara 4 leta, vendar pa ji je razvijalec CD Projekt RED pridno dodajal nove grafične elemente, kot je denimo podpora za DLSS, hkrati pa se ta naslov ponaša z morda najbolj izpopolnjenim modelom osvetljevanja ray tracing. Modderji so na PC-ju stvar še bolj obdelali in projekt Ultra+ Path Tracing Mod je podobo zvišal do takšne stopnje in zgornji video vsebuje nekaj kadrov sprehajanja, ki bi jih lahko zamenjali iz resničnega življenja.

Iluzija sicer ni popolna in se hitro poruši, ko naletimo na okoli stoječe NPC-je, a preleti avtomobilov in bližnjih stavb so zelo blizu objektom iz resničnega življenja.

Dobra novica je tudi to, da Ultra+ Path Tracing Mod ni neka fantazija, ki bi bila rezervirana samo za grafične kartice RTX 4090, ampak stvar veliko naredi na optimizaciji in popravi delovanje na AMD-jevih grafičnih karticah. Seveda boste še vedno potrebovali zmogljive strojne dele, a zahteve po teh so celo pri najvišjem ray tracing osvetljevanju “Path Tracing” nižje kot pa v uradni verziji igre.

Mod popravi tudi nekatere druge zadeve kot so denimo bolj realistični odsevi, lasje naj bi se na osvetljevanje bolje odzivali in razni efekti tipa dim, para in električne iskre so zdaj bolj verne resničnemu življenju, saj oddajajo svoje sence. Preko dodatnega moda Nova LUT lahko svetu vzamemo nekaj barvitosti, zaradi česar barvna shema postane bolj realistična, a hkrati Cyberpunk 2077 izgubi tisto “kiberpank” vzdušje, ki je pri tej igri tako dobro izpopolnjeno. Vse to je seveda izbirno, tako da se lahko sami odločite, kakšno podobo preferirate in se v njo lahko bolj zatopite.

Mod vas čaka na sledeči povezavi, ekipa pa pridno na njem dela od oktobra lani in ves čas dodaja nova presenečenja.

Zanimivo bo videti, kako grafično intenzitetne bodo naslednji naslovi razvijalca CD Projekt RED. Cyberpunk 2077 je bil namreč njihov še zadnji naslov, ki je bil spočet na njihovem lastnem pogonu REDengine, saj bodo naslednji nastali pod streho motorčka Unreal Engine 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime