Avgusta nas čakajo nove novice glede iger Gothic in Titan Quest 2

Bliža se poletje in v neki drugi eri je to običajno pomenilo, da se bo zavrtel tudi vsakoletni dogodek E3, ki je pod eno streho združil vse največje razvijalce in založnike, nakar so ti v nekaj dneh napovedali svoje največje naslove in preko udarnih napovednikov ter bogato okrancljanih štantov tekmovali za pozornost gledalcev.

Zdaj so stvari drugačne, saj je E3 mrtev, a sejmi se niso poslovili – le razdrobili so se na več ločenih predstavitev, ki jih nato lahko spremljamo preko prenosov v živo. Založnik THQ Nordic bo tudi letos pripravil svojo lastno predstavitev iger, na čelu prezentacije pa bo že dolgo obljubljena predelava igre Gothic in akcijski RPG Titan Quest 2.

O predelavi igre Gothic 1, ki je originalno izšla leta 2001, poslušamo že vse od originalne najave v letu 2020. Novopečeni španski razvijalec Alkimia Interactive nam je do sedaj serviral nekaj napovednikov in slik, vendar pa igralce zdaj že malce mineva potrpljenje – še posebej na račun dejstva, da smo pred kratkim dobili napovednik za pregrešno drago zbirateljsko verzijo, medtem ko nam razvijalec ni dostavil niti enega poštenega vpogleda v samo igranje. Morda se to zgodi tokrat in znamo dobiti tudi datum izida, ki naj bi se, glede na govorice, pripetil enkrat proti koncu tega leta.

Titan Quest 2 je po drugi strani relativno mlad projekt, saj je bil uradno najavljen na lanski konferenci. Na naslovu dela studio Grimlore Games, ki je dokaj neznano ime, vendar pa ekipa zna delati malce večje naslove, saj se je podpisala pod igro Spellforce 3. Kakšen bo njihov preskok v povsem nov žanr igranja bo seveda znano šele takrat, ko stvar dejansko izide, oboževalci franšize Titan Quest pa so veseli že tega, da bodo po vseh teh letih končno dobili uradno nadaljevanje.

Verjetno zaman upamo, da nam bo THQ Nordic letos dostavil kakšno potrditev igre Darksiders 4, po kateri igralci v založnikovih konferencah vedno vzklikajo, a so vedno znova razočarani. Od zadnjega naslova Darksiders Genesis je zdaj preteklo že pet let in res bi bilo fajn, da bi končno dobili zaključen originalne zgodbe.

THQ Nordic Showcase 2024 se bo odvil 2. avgusta ob 21.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime