Peter Jackson dela na novem Gospodarju prstanov

Warner Bros, ki se po novem imenuje Warner Bros. Discovery, je včeraj napovedal, da se franšiza Gospodar prstanov vrača v domače roke. Te sicer pripadajo pisatelju J. R. R. Tolkienu, vendar pa se je ta od nas poslovil leta 1973, zato bo na njegovo mesto stopil Peter Jackson, ki se je dobrih 20 let nazaj proslavil s trilogijo filmov Gospodar Prstanov.

Peter si je sicer nato pokvaril ugled, ko je poskušal skromno knjigo Hobit raztegniti na tri samostojne dele, v te pa je porinil tudi čisto preveč specialnih efektov, zaradi česar se je izgubila magija originalov. Vendar pa bo bradati možakar dobil še eno priložnost, saj je Warner Bros. Discovery najavil delo na povsem novem filmu Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, pri njem pa bo sodeloval tudi Peter Jackson.

Ta sicer tokrat ne bo prevzel vloge režiserja, ampak samo izvršnega producenta. Na glavni stolček se bo namesto njega usedel Andy Serkis, ki je svojo najbolj slavno vlogo odigral ravno v Gospodarju prstanov, saj je on zaslužen za premikanje, glas in grimase obraza Golluma. Stara imena se tu ne zaključijo, saj bosta scenarij spisali Fran Walsh in Philippa Boyens, ki sta enaki vlogi, skupaj z Jacksonom, opravili v originalni trilogiji filmov.

Serkis je sicer igralec, a se je že preizkusil tudi v vlogi režiserja, čeprav ti izdelki niso prejeli univerzalne slave. Pomagal je pri režiji trilogije filmov Hobit, leta 2021 pa je sam poprijel za delo filma Venom 2.

O zgodbi nam Warner Bros. ni želel izdati ničesar, a zelo verjetno se bomo preselili med knjigi Hobit in Gospodar prstanov, ko Gandalf in Aragorn po celem Srednjem svetu iščeta izmuzljivega Golluma.

Film Lord of the Rings: The Hunt for Gollum izide šele enkrat v 2026, a vmes nam ne bo manjkalo vsebine iz te franšize. Vmes se bomo pozabavali v 2. sezoni serije Gospodar prstanov: Prstani mogote, decembra letos pa izide animirani film The War of the Rohirrim, ki nas bo preselil v mesto Rohan in ugledali bomo dogodke, ki so se pripetili stotine let pred tistimi iz prvega filma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime