Založnik EA razmišlja o vpeljavi oglasov v videoigre

Reklame so zdaj že vsakdanji del našega življenja in med brskanjem po spletu se jih lahko v dobri meri rešimo preko vtičnika za blokiranje oglasov, vendar pa to ni stoodstotna rešitev problema. YouTube je denimo pošteno zvišal število in dolžino nepreskočljivih oglasov, nakar se je začel še aktivno boriti proti že uveljavljenim vtičnikom za blokiranje oglasov, po svoji poti pa zdaj gredo pretočni servisi, saj že vsi največji ponujajo stopnjo naročnine, ki vključuje tudi prekinitev gledanja preko serviranja reklam.

V svetu videoiger smo bili od najhujšega zaenkrat zaščiteni in največkrat po tej strani naletimo na razne sponzorske produkte, ki so nam za nekaj sekund porinjeni pred obraz in vsi se še spomnimo tistih slavnih pločevink v igri Death Stranding, ki so bile kasneje odstranjene v nadgrajeni verziji Director’s Cut. S tem seveda mislimo plačljive naslove za PC in konzole saj so mobilne igre. No, nekaj povsem drugega in so reklame že postale njihov sestavni del igralne formule.

Časi pa se bodo morda kmalu zasukali tudi na področju AAA naslovov. Založnik EA in njegov direktor Andrew Wilson sta pred kratkim v finančnem poročilu omenila tudi oglaševanje znotraj lastnih videoiger. Wilson je potrdil, da založnik aktivno razmišlja o tej smeri nove finančne strategije, ki bi bila lahko za njih zelo dobičkonosna in prinesla rast podjetja, saj igralci v njihovih naslovih preživijo milijarde igralni ur.

K temu pa je dodal, da so zaenkrat še v zgodnji fazi načrtovanja takšne marketinške strategije in da se morajo tega pristopa lotiti previdno in premišljeno, saj zna napačni pristop sprožiti ogromno jezo igralcev, kar seveda ne bi bilo dobro za sloves založnika, ki se že leta bori proti stigmi najbolj pogoltnega založnika znotraj igričarske industrije.

Wilson je v istem poročilu izdal posodobitev glede naslednjega naslova znotraj franšize Battlefield. Za tega so po njegovih besedah zbrali največjo ekipo doslej in očitno to ne bo več tradicionalna večigralska Battlefield izkušnja, kot smo jih bili vajeni doslej, saj bo vsebovala tudi “live service” elemente v stilu iger Fortnite in Destiny 2. Bo pa naslednji Battlefield vsebovala tudi enoigralsko kampanjo, ki jo bo pomagal soustvariti studio Motive. Škoda samo, da je bil zaradi tega ta razvijalec premaknjen iz franšize Dead Space, ki je očitno zdaj zopet zamrznjena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime