Serija Dune: Prophecy dobila prvi dražilnik

Warner Bros. Discovery je za svoj pretočni servis HBO Max odkril novo franšizo, ki jih bodo očitno pridno raziskovali skozi nadaljnja leta. Tako kot so za kovanje fantazijske serije Igra prestolov in Zmajeva hiša izkoristili knjižne predloge pisatelja Georga R. R. Martina, bodo za ustvarjanje epske pripovedi franšize Peščeni planet pod roke vzeli dela pisca Franka Herberta.

Po dvojcu uspešnih filmov, ki jih je spočel režiser Denis Villeneuve, je zdaj napočil čas za televizijsko serijo Dune: Prophecy in ta je pri meni takoj naletela na žgoče odobravanje, saj je postalo jasno, da Warner Bros. ne bo šel po korakih Disneyja, ki se je pri Vojni zvezd leta in leta vrtel okoli Skywalkerja, ampak bomo gledali dogodke, ki so se odvijali 10.000 let preden je Paul Atreides zajezdil svojega prvega peščenega črva.

Raziskovali bomo skrivnostno druščino Bene Gesserit, ki smo jo spoznali tudi v filmu in tam nam je postalo hitro jasno, da ta ceh starodavnih sester vleče niti vseh globalnih in galaktičnih dogodkov. Prophecy nam bo pokazal, kako je bila ta sekta sploh ustanovljena in zakaj te ženske svojim podanikom rinejo roke v skrivnostne zabojnike in jim na vrat nastavljajo smrtonosne igle.

O zgodbi se trenutno ne ve veliko, saj uradni opis navrže zgolj to, da bomo spremljali zgodbo dveh sester družine Harkonnen, ki se borita proti tako veliki nevarnosti, da ta ogroža prihodnost celotnega človeštva. Za boj proti tej sili je bila ustanovljena sestrščina Bene Gesserit, ki je nato niti prihodnosti pletla še tisočletja.

Tudi Prophecy se, tako kot glavni filmi, napaja iz dogodkov knjige, le da te, imenovane Sisterhood of Dune, ni spisal Frank Herbert, ampak njegov sin Brian in dodatni avtor Kevin J. Anderson. Dvojec piscev bo pri seriji služil v vlogi producentov, pred kamerami pa bomo gledali znana imena kot so Emily Watson, Olivia Williams in Travis Fimmel – slednji nam je znan predvsem iz serije Vikingi in tistega bolj ubogega filma Warcraft.

Dune: Prophecy izide enkrat jeseni, seveda samo na pretočni platformi HBO Max. Ta se bo v Sloveniji 21. maja prelevila v samo Max, na ta isti dan pa se bo gor pojavil tudi film Peščeni planet, 2. del.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime