MSI-jevi prenosniki v BigBangu doživeli nekaj znatnih znižanj

Podjetje MSI se je na začetku višanja pomladnih temperatur domislilo akcije, ki bi šla ravno v nasprotno smer in bi znižala cene nekaterih njihovih prenosnikov, ki jih majo po svojem dolgoletnem poslovanju že cel kup in tekom razvoja so se ti izdelki razvili v različne smeri – bodisi igričarske ali pa pisarniške.

V trgovini BigBang so znižanja pridobili predstavniki obeh taborov in za vas smo si ogledali dva najbolj zanimiva predstavnika, ki pa se tudi cenovno pošteno razlikujeta, tako da bo vsak žep našel svojega potencialnega lastnika.

Če morda te dni iščete nekaj, kar bi lahko izkoristili zgolj za tipkanje dokumentov in brskanje po internetu potem je morda za vas pripraven prenosnik MSI Modern 15. Pri iskanju cenovno ugodnih računalnikov vedno utrpi kakšen vidik izkušnje, vendar pa kupec velikokrat ušteje že pri svojih pričakovanjih, saj morajo ta stati na realnih tleh. Za prenosnik izpod jurja evrov boste bolj težko dobili nekaj, kar bo igre poganjalo pri najvišjih grafičnih nastavitvah in visokih sličicah na sekundo. Modern 15 je zato usmerjen v delo, ampak to svojo nalogo opravi dostojno. Premer ekrana znaša 15,6 palca, maksimalna izgotovljena ločljivost pa je 1920 x 1080, kar zadostuje za prijetno delo, brez pretiranega naprezanja oči. Procesor Intel Core i5-1235U poskrbi za hitro nalaganje spletnih strani, 16 GB pomnilnika pa je ravno tako dovolj za vsakdanje delo in tudi pri shranjevanju datotek ne boste imeli problemov, saj znotraj najdemo 512 GB velik SSD.

Škoda samo frekvence osveževanja, ki teče pri 60 Hz, a za vse to se odkupi trenutna cena, ki je padla na vsega 549 €, zraven pa je vključen tudi operacijski sistem Window 11 Home.

Če pa si morda ob delu občasno zaželite tudi nekaj preigravanja iger, potem je morda bolje pogledati v smeri prenosnika Cyborg 15. Ta si sicer s prej opisanim modelom deli marsikakšno podobnost: tudi tule vas denimo čaka 16 GB pomnilnika in 512 GB velik SSD, a vse ostalo je znotraj tega računalnika znatno nadgrajeno.

Premer zaslona je sicer isti: 15,6 placa z enako ločljivostjo 1920 x 1080, a se slika tule osvežuje pri močno bolj prijetnih 144 Hz. Tudi procesorska moč je tule pošteno višja, saj znotraj prenosnika brni Intel Core i7-12650H, nakar pridemo še do grafične kartice, ki je prejšnji model sploh ne vsebuje, tule pa je na voljo Nvidia RTX 4060. Gre za aktualno generacijo grafičnih kartic, ki se jih da pridno izrabiti tudi v najbolj modernih igrah: 4. generacija RTX grafičnih kartic vsebuje tehnologijo “Frame Generation”, ki v igrah dobesedno podvoji sličice na sekundo in ta stvar še posebej pride prav prenosnikom, ki so navadno glede moči podhranjeni v primerjavi s svojimi PC bratranci. Skratka, Cyborg 15 bi znal tudi kakšnega lepotca tipa Cyberpunk 2077 poganjati pri visokih grafičnih nastavitvah, kar iz njega naredi priporočljiv nakup.

Cyborg 15 je znižan na 1.099 €, ob njem pa ne dobite nameščenega operacijskega sistema, zato boste tega morali poiskati na svojo roko. Alternativno je na voljo tudi prenosnik MSI GF63 Thin, ki za 999 € vsebuje podobne zmogljivosti, le da grafična kartica RTX 4050 malce šibkejša, a se prenosnik pri tem odkupi z že nameščenim operacijskim sistemom Windows 1 Home.

Akcijske cene veljajo do 26. maja, polno ponudbo popustov pa si lahko ogledate na sledeči povezavi.

Vaša reakcija na članek?

Sveže novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne novice

Več