Prihajajoči Call of Duty naj bi že na dan izida prispel na Game Pass

Microsoft je po letih sodniških bitk, ubadanja z regulatorji in sklepanji kupčij z zunanjimi partnerji lani vendarle uspelo doseči dokončno zmago in odobritev nakupa založnika Activision Blizzard. Kupčija je bila vredna neverjetnih 75 milijard dolarjev, kar je tako visok znesek, da tudi za Microsoft ni ravno drobiž.

Založnik je letos začel pošteno prevetritev svojega igričarskega finančnega modela, saj ob tako veliki vsoti šef Satya Nadella pričakuje določene rezultate. Začela so se tako odpuščanja in zapiranja kupljenih razvijalcev, zdaj pa so se začele tudi priprave za izkoristek največjega dela prej omenjene nabave: franšize Call of Duty.

Ko je Microsoft prvič najavil nakup založnika Activision-Blizzarda, je večina igralcev odločitev pozdravilo z navdušenjem, saj se je v misli takoj prikradla ideja, da bodo zdaj vse predhodno izdane igre franšize Call of Duty postale tudi del naročnine Game Pass. To je vsekakor razlog za slavje, saj je založnik Activision bil znan po ohranjanju visokih cen preteklih poglavij CoD-a, pa čeprav je od izida teh preteklo mnogo let. Poteza je bila sicer za založnika logična, saj je ta želel igralce privabiti v najbolj aktualen del, ki je hkrati ponujal ogromno priložnosti za dodaten zaslužek preko mikrotransakcij, hkrati pa ni želel preveč drobiti igralne baze navdušencev nad večigralstvom.

Spletna stran The Wall Street Journal zdaj poroča, da Call of Duty res prihaja na Game Pass in to na malce drugačen način, kot pa so morda pričakovali igralci. Na Game Pass naj bi namreč prišel svež del, ki ga bo Microsoft razkril na svoji junijski konferenci, špekulacije pa pravijo, da bo to nov del sage Black Ops. Igralci bodo tako dobili možnost, da namesto nakupa svežega poglavja CoD serije, ki stane med 60 do 80 € in celo več, tega na dan izida dobijo kar vključenega v Game Pass, ki stane 9,99 € mesečno.

To je vsekakor dobra ponudba in Microsoft naj bi jo razkril sredi svoje junijske konference, poročilo pa ne omenja, ali bodo na servis istočasno prispele tudi ostale igre te franšize.

Prihod Call of Dutyja bi znal s sabo pritegniti tudi negativne posledice, saj so se na spletu razširile govorice o dražjih cenah storitve Game Pass. Na X-u se je oglasil Extas1s, ki je pred tem napovedal belo različico konzole Xbox Series X, in po njegovih informacijah naj bi Game Pass pridobil novo stopnjo naročnine, ki bo tam specifično zaradi serije iger Call of Duty. Več informacij ni znanih, a hkrati bi se ob tem lahko spremenile naročnine tudi za druge stopnje.

Microsoft namreč v regijah, ki uradno podpirajo konzolo Xbox Series X, že zdaj nudi 4 stopnje naročnin: Game Pass Core, Game Pass za Xbox Series X, Game Pass za PC in Game Pass Ultimate – slednji ponuja tako igre za PC, kot tudi konzolo, hkrati pa omogoča pretočno igranje. Teh stopenj je malce preveč in morda Microsoft razmišlja o bolj enostavnem in manj zmeden pristopu trženja naročnine, ki bi jo znal nato lažje predstaviti novim potencialnim trgom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime