Steam podarja zanimivo ugankarsko igro Machinika: Museum

Čistokrvnih ugankarskih iger tipa Myst nam hudo primanjkuje in tega žanra se dandanes v bistvu lotevajo samo še indie razvijalci, od malce večjih založniških hiš pa v bistvu živi samo še Cyan Inc., ki nam je leta 2021 prinesel predelavo igre Myst in trenutno dela na povsem sveži igri Riven.

Razvijalec Littlefield Studios je vsekakor privrženec Cyanovih iger, zato so se lotili svojega lastnega projekta Machinika: Museum in tega so leta 2021 spravili na Steam, kjer si je igra pridobila kar lepo število zvestih igralcev. Njena ocena na tej platformi je napredovala do statusa “Very Positive“, zdaj pa se bo ocen nabralo še malce več, saj nam razvijalec ta naslov ponuja povsem brezplačno.

Premisa te igre je dokaj originalna: človeštvo je v prihodnosti naletelo na tako velik skupek nezemeljskih predmetov, da so te postavili kar v muzej, na nas pa je, da vse te nenavadne naprave podrobno pregledamo in popravimo. To je sicer naš vsakdanjik, a tokrat je naša naloga zaradi neznanih razlogov še posebej urgentna, tako da tekom igranja ne boste reševali samo raznih ugank, ampak boste dobili tudi priliv misteriozne zgodbe.

Igranje tako spominja na igro The Room, saj ne boste potovali po celem svetu, ampak boste večino časa preživeli znotraj muzeja, čaka pa vas veliko pretikanja raznoraznih stikal, številčnic in praskanja po glavi. Pri vsaki napravi bo najprej treba ugotoviti, kako ta sploh deluje in kakšne posledice ustvari naše klikanje, nakar je treba vse skupaj pripeljati do logičnega sosledja, dokler uganka ni rešena.

Pri ugankarskih igrah je največkrat največja težava ravno uganka, ki mora biti dovolj logična, da igralec čez čas ne postane živčen in začne klikati na slepo. Glede na recenzije je Machinika: Museum to nalogo opravila dostojno in največ slabih kritik je delež uporabniški vmesnik ter nekoliko nerodne kontrole. Dobra novica je uradna podpora za kontrolerje, kar pomeni, da je stvar ugodno možno preigravati tudi na Steam Decku.

Machinika: Museum bo za brezplačni prevzem na voljo vse do 27. maja in zabave tu še ne bo konec. Razvijalec Littlefield Studio namreč še za letos načrtuje splovitev nadaljevanja Machinika: Atlas, ki vsebuje svojo lastno Steam stran s slikami in napovednikom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime