Tudi igričarska serija Like a Dragon: Yakuza se seli na televizijo

Serija iger Yakuza je bila dolgo tretirana kot japonska kopija bolj popularne zahodne franšize Grand Theft Auto, a skozi leta je preko kvalitetnih posameznih iger nabrala tako veliko občinstvo, da se za njen obstoj zavedajo tudi tisti, ki navadno japonskih iger ne preigravajo.

Razvijalec Ryu Ga Gotoku Studio je skozi leta serijo Yakuza preimenoval v Like a Dragon, posameznih poglavij pa se je nabralo toliko, da je začel zadeve celo ločevati v različne smeri. Iz tega se je tako rodil detektivski dvojec iger Judgment, osnovna serija pa ni samo spremenila imena, ampak je tudi zamenjala sistem boja, ki je zdaj postal potezni.

Širitve še ni konec, saj je včeraj na plano prišla uradna potrditev, da bo glavni junak franšize Kiryu Kazuma zdaj stopil tudi na televizijske zaslone, saj je založnik SEGA podpisal pogodbo z Amazonom, rezultat pa bo serija Like a Dragon: Yakuza, ki jo bo moč spremljati preko pretočnega servisa Prime Video.

Tole ni samo neka napoved izdelka, ki ga bomo nato ugledali šele čez nekaj let, saj je stvar praktično že dokončana. Prva sezona bo vsebovala 6 epizod, režirala pa sta jih Take Masaharu in Takimoto Kengo, pri snovanju pa se je v vlogi izvršnega producenta podpisal Yokoyama Masayoshi, ki je sicer vodja razvijalca Ryu Ga Gotoku Studio.

Tako kot v prvih igrah, bo tudi tule vodilno vlogo prevzel Kiryu Kazuma, ki ga bo odigral Takeuchi Ryoma. Kiryu velja za legendarnega japonskega mafijca, serija pa si bo ogledala njegovo otroštvo in njegovo življenjsko pot zaradi katere je postal strah in trepet ulic izmišljenega mesta Kamurochō. Serija bo postavljena v obdobji 1995 in 2005, vmes pa bomo spremljali tudi življenja prijateljev Kiryuja in če ste kdaj igrali igre, potem veste, da so tudi ti takšni posebneži, da si praktično zaslužijo svoje lastne televizijske serije.

Kot rečeno: stvar je praktično dokončana in čeprav še nimamo uradnega napovednika, je Amazon že napovedal datum izida. 25. oktobra bodo na pretočni servis Prime Video prispele prve tri epizode, nakar bomo 1. novembra dobili še preostale tri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime