Riven, nadaljevanje igre Myst, konec meseca dobiva predelavo

Razvijalec in založnik Cyan Worlds je eden redkih studiev, ki še vedno dela na starošolskih pustolovščinah – žanru, ki je živel predvsem v osemdesetih in devetdesetih, nakar je počasi izumrl. Dandanes ugank v igrah sploh ne najdemo, če pa že obstajajo, so navadno hitro rešljive ali pa vam spremljajoči NPC-ji po 30 sekundah razmisleka že vpijejo v uho rešitev.

Hitro rešljive uganke včasih niso obstajale in v bistvu je Cyan užival v temu, da si v igri Myst ure in ure zapravil ob pretikanju raznih ročic in gumbov ter bolj kot ne poskušal na slepo si odpreti pot naprej. Druge opcije takrat nisi imel: internet še ni obstajal oziroma ni bil na voljo ravno vsem, zato tudi nisi mogel samo skočiti na YouTube in v nekaj sekundah poiskati rešitev.

Cyan Worlds se je zdaj, tako kot večina drugih založnikov, lotil obdelav starejših naslovov. Leta 2021 je prišla obnova igre Myst, ki je bila spočeta znotraj pogona Unreal Engine, zdaj pa je napovedana tudi predelava igre Riven, ki je v bistvu drugi del franšize Myst. Riven je originalno izšel leta 1997 in kljub spremembi imena se je stvar igrala skoraj identično kot prvi Myst, kar pomeni ogromno, mestoma povsem nelogičnih ugank, sprehajanje iz ene lokacije na drugo ter spremljanje zgodbe, ki zahteva kar nekaj razmišljanja, da dojameš vse njene zaplete in razplete.

Predelava nam v prvem napovedniku nakaže, da se stvari bistveno ne bodo spremenile. Okostje igre bo ostalo nekako enako, a bo vizualna podoba seveda močno nadgrajena. Ena od vidnejših razlik je denimo prosto premikanje in raziskovanje okolice, medtem ko smo v originalu zgolj klikali po bolj ali manj statičnih slikah, nakar nas je ob menjavi okolice razveselila kakšna animacija.

Riven se bo na PC-jih rodil že 25. junija, hkrati pa bo na voljo tudi na Macu. Zanimivo je tudi to, da bo stvar podpirala VR naprave in za Meta Quest 2 in 3 bo prispela ločena verzija igre. Predelavo si lahko že zdaj na Steamu ali GOGu dodate pod seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime