Razvijalec Nightdive Studios dela na predelavi igre The Thing

Igra The Thing iz leta 2002 je skozi čas dobila naziv kultne klasike, kar gre verjetno tudi na račun tega, da po originalnem filmu iz leta 1982 nismo dobili nobenega omembe vrednega naslednika. V 2011 se je sicer rodilo nekakšno kvazi nadaljevanje, ki si je drznilo natakniti enako ime kot original, a žal ni vsebovalo iste magije, praktične učinke so zamenjali računalniško generirani algoritmi, manjkal pa je tudi originalni režiser John Carpetner.

Tudi igra iz 2002 je vsebovala kar nekaj večjih napak, a je bila kljub temu za svoj čas nekaj posebnega in znala je pričarati tisti občutek izoliranosti, ki smo ga spoznali v prvem filmu. Štorijalno je tole nadaljevanje filma in nastopamo v vlogi posadke, ki jo vodi kapitan Blake, druščina pa poskuša odkriti, kaj točno se je zgodilo s člani nesrečne skupine raziskovalcev na Antarktiki.

Igra je sicer dokaj standardna tretjeosebna streljačina, ki pa vseeno vsebuje eno zanimivo mehaniko. Tako kot v filmu se je namreč med našo posadko zaredila vesoljska entiteta, ki zna prepričljivo oponašati človeka. Med igranjem tako nikoli ne vemo, ali so naši spremljevalci res še vedno ljudje ali pa se pod njihovo kožo skriva nekaj, ki samo čaka, da nas dobi nekam na samo in nas nato pomalica ali pa spremeni v pripadnika njihove tolpe vesoljskih oponašalcev.

Te kultne igre dandanes ni možno kupiti nikjer več, kar ni presenetljivo, saj ob izidu ni prislužila visokih ocen in prodaje. Razvijalec Computer Artworks je sicer začel zgodnje delo na nadaljevanju, a je moral nato projekt preklicati, saj je bankrotiral, pravice do licence pa sta si delila založnika Konami in Black Label Games.

A zdaj bo stvar končno zopet zaživela in bo na voljo povsem novi generaciji igralcev. Razvijalec Nightdive Studios, ki se v glavnem bavi s predelavami starejših naslovov, je včeraj na X-u svoje sledilce podražil, če morda lahko uganejo njihov naslednji projekt.

the thing

Na sliki lahko vidimo obraz, ki samo bežno spominja na nekaj človeškega in uganka ni bila preveč težka, saj se ta ista slika pojavi v ozadju naslovnice igre The Thing. Razvijalec bo projekt uradno predstavil ta petek, na konferenci IGN Live, ki se bo odvila med 7. in 9. junijem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime