Platformščina Yooka-Laylee dobiva predelavo

Širom spleta še danes najdemo veliko igralcev, ki si želijo obuditi spomine na otroštvo in tako že leta zahtevajo predelavo iger iz franšize Banjo-Kazooie, ki jih razvijalec Rare za konzolo Nintendo 64 izdal dve desetletji nazaj. Založniki se na njihove želje niso odzivali, zato se je nekaj let nazaj organizirala druščina, ki je včasih igrala vodilne vloge znotraj razvijalca Rare in spočela nov studio Playtonic Games, ki je nato skočil na Kickstarter, kjer je najavil spiritualnega naslednika teh iger in to izpod imena Yooka-Laylee.

Stvar je hitro nabrala zahtevani znesek, nakar je igra leta 2017 izšla in ob tem naletela na dokaj mlačen odziv kritikov in igralne publike. Yooka-Laylee je sicer veljala za simpatično igro, a za igranje preprosto ni bila zabavna, liki pa, čeprav dokaj unikatni, niso bili tako privlačni kot tisti, ki smo jih srečali v franšizi Banjo-Kazooie.

Za razvijalca je bil to težak udarec, a se je spravil skupaj in nam leta 2019 dostavil polnadaljevanje Yooka-Laylee and the Impossible Lair, ki smo ga za razliko od originala igrali iz stranskega pogleda in ta je končno prejel tudi visoke ocene ter odobravanje igralcev.

Po vseh teh letih pa neuspeh njihove originalne igre Playtonicu še vedno ne da miru. Zato se je odločil narediti popravni izpit in je včeraj najavil predelavo Yooka-Replaylee, ki jo na Steamu lahko dodamo pod seznam želja in je v prvem napovedniku videti kot lepa grafična nadgradnja originala.

Sicer podoba ni bila tista nad katero so se pritoževali igralci in na spodobnem PC-ju je igra še danes videti lepo, Replaylee pa bo vseeno vizualno kakovost dvignila na naslednji nivo, za povrh pa nam bo razvijalec priskrbel še nadgrajene kontrole za upravljanje kamere, boljši nadzor glavnega lika, prenovljene animacije in čisto pravo mapo, ki bo omogočila lažje prečkanje sveta. Podprte bodo tudi višje ločljivosti, dodana bo prenovljena glasbena spremljava in med igranjem bomo naleteli na kopico novih skrivnosti.

Bo vse to dovolj, da Yooka postane nova platformska maskota in dobi enkrat tudi pravo nadaljevanje? Bomo videli, ko stvar primemo v roke, a datum izida, tako kot konzole na katerih izide, zaenkrat ostaja neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime