Star Wars Outlaws pokazal daljši igralni napovednik

Založnik Ubisoft na svoji včerajšnji konferenci ni imel za pokazati kakšnega večjega presenečenja in večino časa so si na prezentaciji vzele posodobitve za večigralske igre, medtem ko smo na področju enoigralskih kampanj gledali v igri Star Wars Outlaws in novi Assassin’s Creed.

Na Outlaws dela razvijalec Massive Entertainment, ki je v preteklosti spočel dvojec iger The Division, letos pa je že izdal eno igro: Avatar: Frontiers of Pandora. Ubisoft jim je nato zaupal delo na še eni igri po znani zunanji filmski licenci, tako da bomo dobili prvi poskus obujanja univerzuma Vojne zvezd znotraj žanra odprtega sveta.

Zgodba je umeščena med filma Imperij vrača udarec in Vrnitev jedija, nastopamo pa v vlogi zmikavtke Key Vess, ki je v bistvu Han Solo v ženski obliki. Key je namreč enako urna na jeziku, pri misijah pa ima raje skrivni pristop, čeprav rada v roke poprime dvojec Blasterjev, namesto Chewbacce pa ji na poti družbo dela prikupna zverinica Nix, ki nato lahko sovrage zamoti ali pa označi sovražnike po mapi.

Daljši igralni napovednik nam pokaže nekaj vesoljskega bojevanja, tako da avantur ne bomo doživljali samo na tleh, ampak se bomo lahko dvignili tudi v vesoljsko črnino, nakar bomo lahko hitro pristali na planetu ter se tam lotili novih avantur. Pristanek sicer loči vmesna sekvenca, tako da tole ne bo ravno No Man’s Sky, a po občutku svobodnega raziskovanja Star Wars okolice je to pristop, ki ga v igrah še nismo doživeli.

Star Wars Outlaws ni videti napačno, a mnenja igralcev po spletu niso počez pozitivna. Marsikoga namreč skrbi, da bo igranje zopet nova različica Ubisoftove formule, kar pomeni ogromne pokrajine, ki jih bodo prekinjala močno ponavljajoča se opravila. Nekateri so tudi že enostavno naveličane ene in iste zgodbe, ki se vrti okoli že stokrat obiskanih filmov, čisto vedno pa moramo skočiti na planet Tatooine in se preganjati po puščavskem pesku.

Star Wars Outlaws izide 30. avgusta, tako za PC, kot tudi konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime