Nova serija o gladiatorjih Those About to Die dobila prvi napovednik

Če sem česa vedno znova vesel so to epski filmi, ki se štorijalno napajajo iz srednjeveške, grške ali rimske zgodovine. V moji mladosti je bilo teh filmov cel kup, dandanes pa jih vidimo bolj poredko, še manj pa jih pride na televizijo in pretočne servise v obliki televizijskih serij. Razlog za te stvari je preprost: snemanje in produkcija dobro spočetih poustvaritev zgodovine ni poceni in končna gledanost navadno ne poplača vsega vloženega truda in denarja.

Zato je treba vsak takšen izdelek pozdraviti – še posebej takšnega, ki že v napovedniku kaže veliko potenciala. Serija Those About to Die se zagotovo uvršča v zvrst izdelkov, ki jim je treba ponuditi možnost in včeraj smo za njo dobili daljši predstavitveni video, ki nam pokaže kruto realnost rimskega cesarstva.

V glavni vlogi bo nastopil prekaljeni igralec Anthony Hopkins, ki jih danes šteje že 86, a se še kar noče upokojiti od snemanja. Tokrat bo prevzel vlogo cesarja Vespasian, ki je Rimu vladal 10 let in to nekje med njegovim največjim razcvetom. Vespasian se zaveda, da se približuje je njegov čas, ko bo moral prečkati na drugo stran, a pred tem se želi prepričati, da bo Rim zaščiten in da bo še naprej šel po evolucijski lestvici navzgor.

Vespasian je bil velik zaljubljenec v gladiatorske igre, zato bodo te kradle večino časa na zaslonu. Napovednik izpostavi tudi igralca Iwana Rheona, ki se ga zagotovo spomnite po njegovi vlogi Ramsaya Boltona iz serije Igra prestolov. Iwan ima preprosto tak obraz, da mora igrati nekega zlobneža – tokrat bo nastopil v vlogi Tenaxa, ki vlada kriminalni združbi antičnega Rima in si denar služi na stavnicah gladiatorskih iger in dirk z vozovi.

Serija Those About to Die bo spočeta po istoimenski knjigi izpod rok pisatelja Daniela P. Mannixa, v televizijski format pa jo bo prenesel Robert Rodat, ki je pred tem spisal scenarij filma Reševanje vojaka Ryana. Za režijo bo poskrbel Roland Emmerich, ki je znan po epskih filmih tipa Dan po jutrišnjem, serijo pa bomo gledali preko pretočnega servisa Peacock, ki v Sloveniji ni dostopen a namesto njega pri nas deluje SkyShowTime.

Premiera se bo zgodila 18. julija, takrat pa si bo moč ogledati vseh 10 epizod 1. sezone.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime