Predelava igre Disney Epic Mickey najavila datum izida

Morda bi se kdo vprašal, zakaj bi se kdo sploh oziral po igri, kjer glavno vlogo zavzema Miki Miška in se že po naslovu zdi kot projekt, ki želi na račun prepoznavnega imena hitro zaslužiti vrečo evrov. Disney je vsekakor podjetje, ki bi skupaj spravilo nek tak poceni izdelek, a Epic Mickey je vendarle malce drugačen.

Igra je namreč originalno izšla leta 2010, za njen razvoj pa se je usedel razvijalec Junction Point Studios, ki ga je vodil nihče drug kot Warren Spector. Mlajšim igralcem morda to ime ni znano, a to je v igričarskih krogih legendarno ime, ki stoji za nekaterimi najbolj prepoznavnimi franšizami gaming industrije. Resda so danes franšize Deus Ex, Thief in System Shock mrtve, vendar jim zgodovinskega pomena ne moremo odvzeti nikoli, pri vseh od njih pa je sodeloval Warren in propadli razvijalec Looking Glass.

Warren se je dobro desetletje nazaj zatekel k Disneyju, saj je preprosto moral spočeti naslov, ki ne bo samo dobil visokih ocen, ampak se bo tudi dobro prodal. Nastal je Epic Mickey – platformščina, ki je imela nekaj nerodnih skakalnih izzivov, a je vsebovala unikatno mehaniko slikanja s čopičem, preko katerega je lahko Miki iz sveta izbrisal ali ustvaril določene elemente in si s tem odprl pot naprej. Vse to so prekinjale dobro režirane vmesne sekvence, Warren pa je v tej igri obudil še eno Disneyjevo ikono Oswalda the Lucky Rabbita, ki je nekakšen Mikijev predhodnik in je nastopal v risankah leta 1928.

Epic Mickey je izšel leta 2010 in to samo za konzolo Nintendo Wii, založnik THQ Nordic pa se je zdaj odločil stvar predelati za moderno publiko in nove naprave. Delo je naložil razvijalcu Purple Lamp, ki je včeraj za nas pripravil nov napovednik in Disney Epic Mickey: Rebrushed je v njem videti odlično. Barvita podoba in napredne animacije so videti ravno pravšnje za takšno predelavo in čeprav bi si radi ogledali še malce več trenutkov dejanskega igranja, so že ti kratki kadri videti impresivni. THQ Nordic je velik del napovednika rezerviral za predstavitev zbirateljske verzije igre, ki stane kar 200 € in jo je zdaj že možno prednaročiti, ta pa poleg igre vsebuje res impresivno izgledajoč kipec, ki bi si ga kakšen resen ljubitelj Mikija Miške lahko s ponosom postavil na svojo polico.

Disney Epic Mickey: Rebrushed izide 24. septembra in sicer za PC, PlayStation 5, Xbox Series X in Nintendo Switch. Stran na Steamu že stoji, tam pa bo za kopijo treba odšteti 59,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime