YouTube ustavil monetizacijo kanala Dr Disrespect

Trenutno se naslovi spletnih člankov vrtijo okoli dveh, praktično istočasnih dram. Pri nas se je včeraj pod hudimi obtožbami glede mladoletnic znašel slavni raper Challe Salle, čez Lužo pa se je pred tem v podobni situaciji znašel streamer Dr Disrespect, ki je leta nazaj na Twitchu klepetal z mladoletno osebo, nakar naj bi bil zaradi tega leta 2020 tudi odstranjen iz platforme, razlog za ban pa ni bil znan štiri leta, dokler se prejšnji teden nista oglasila dva bivša zaposlena pri Twitchu.

Stvari so od takrat za Doktorja, čigar pravo ime je Guy Beahm, šle samo še strmo navzdol. Na X-u se je sicer poskušal zagovarjati z daljšo objavo, ki pa je za sabo pustila več odprtih vprašanj. Priznal je, da se je res dopisoval z mladoletno osebo, a da so bili ti pogovori dokaj nedolžni in so se včasih nagnili v neprimerno smer. Ni pa v svoji izjavi povedal tiste najbolj pomembne stvari in sicer, če se je med pogovori zavedal, da ima nasproti mladoletno osebo ali pa je bil ves čas mnenja, da je ta polnoletna.

Namesto njega je odgovor podala spletna stran Rolling Stone za katero je spregovoril bivši zaposleni pri Twitchu in ta je potrdil, da je Guy sredi pogovora zvedel, da je oseba mladoletna, a ji je navrgel, da to njemu ne predstavlja problema in nadaljnji pogovori so bili enako seksualno obarvani kot prej. K temu je dodal, da se ti pogovori niso samo “nagibali v neprimerno smer”, ampak so bili pošteno seksualno grafični.

Kmalu po obtožbah so se začeli ostali streamerji distancirati od bivšega kolega, ukinjati pa so se začele tudi poslovne vezi. Guy je bil odpuščen iz razvijalca Midnight Society, izgubil je sponzorstvo s podjetjem Turtle Beach, vezi z njim pa je prekinila tudi športna ekipa San Francisco 49ers. Stvari so šle celo tako daleč, da bo streamer preko prihajajočega popravka odstranjen iz igre NBA 2K24.

A najbolj boleč finančni udarec je prišel šele v zadnji urah, saj se je dvignil tudi YouTube. Ta je bil po Twitchu za tega streamerja novi dom in tam trenutno drži 4 milijone naročnikov. Po vseh prekinjenih partnerstvih je bil to njegov glavni vir prihodka, zdaj pa je bila zaprta tudi ta pipica, saj je YouTube za spletno stran Kotaku sporočil, da je zaustavil monetizacijo njegovega kanala. Razlog zaustavitve je kršenje njihovega pravilnika, ki pravi, da od svojih kreatorjev pričakujejo določeno obnašanje tudi izven platforme in če je to škodljivo do drugih oseb ali njihovemu ekosistemu, potem zadržujejo pravico, da takšnemu ustvarjalcu ustavijo monetizacijo.

Zdi se, da bo moral tako Dr Disrespect pri nadaljnjem ustvarjanju vsebine poiskati neko drugo platformo. Tu je vedno Kick, ki je v svoje roke sprejel že več kontroverznih streamerjev, a kljub temu lahko že zdaj zapišemo, da takšnih denarcev kot do sedaj ne bo služil več, hkrati pa se lahko poslovi od vseh večjih partnerstev s prepoznavnimi znamkami.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Polek milijone žensk, ki so polnoletne, si ja našel ravno mladoletnico … lahko bi vsaj 18-letnico pecal, če je že pedofil …Ta model je zelo anti, hvala bogu, da te face ne bom več mogel gledati ….

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime