Microsoft podarja kopije igre Forza Horizon 4, saj bo ta kmalu umaknjena iz prodaje

Serija dirkačin Forza Horizon je med nami že dolgo, a upal bi si trditi, da je zares postala popularna šele s tretjim delom, ki nam je ponudil prostoročno dirkanje skozi čudovito divjino Avstralije. Poleg dobrega, na pol arkadnega voznega modela nam je tretji del dostavil tudi čudovito grafično podobo in jasno je bilo, da bosta založnik Microsoft in razvijalec Playground Games kmalu dostavila nov del franšize.

Ta je izšel leta 2018 in je naredil dokaj pogumno potezo. Divjino in odprtost Avstralije je namreč zamenjal z bolj turobno in deževno okolico Združenega kraljestva in čeprav je bilo dirkanje še vedno zabavno, so nekateri pogrešali tisti občutek eksotičnega adrenalinskega dopusta, ki ga je ponujal tretji del. Nič čudnega potem, da je Microsoft s petim delom dogajanje preselil v Mehiko in veselje igralcev se je vrnilo, čeprav je petica naredila veliko manj igralnih sprememb kot pa predhodnik.

Na žalost pa je napočil čas, da se dirkanje po britanskem podeželju poslovi, saj je Microsoft naznanil, da bodo kmalu potekle licence, ki jih ne nameravajo obnavljati, saj to preprosto nima finančnega smisla. Igra Forza Horizon 4 bo tako 15. decembra letos umaknjena iz prodaje, prav tako pa ne bo več dostopna preko servisa Game Pass.

Za dirkače je to vsekakor žalostna novica – eno takšno so dobili že sredi leta, ko je Ubisoft napovedal ugašanje strežnikov za igro The Crew. A za razliko od tiste igre se bo Forzo še vedno dalo preigravati, če jo boste le kupili, preden bo ta izginila iz digitalnih trgovin.

Microsoft in Playground Games sta šla še korak dlje in začela sta podeljevati brezplačne kopije igre, ki jo nato aktivirate na svojem računu. Vendar pa stvar ni na voljo vsem, saj kode dobijo samo tisti, ki so 25. junija letos držali aktivno naročnino na servis Game Pass in so v preteklosti za igro kupili kakšen DLC. Teh pogojev zdaj ni možno več izpolniti, saj so bili dodatki že umaknjeni iz prodaje. Srečneži lahko za kodo povohate na svojem e-poštnem predalu ali pa skočite v aplikacijo Xbox in pregledate zasebna sporočila.

Če se za ponudbo niste kvalificirali, potem se ne obremenjujte. Forza Horizon 4 je namreč del Steamove poletne razprodaje in igra je trenutno znižana za -80 %, tako da boste za eno kopijo odšteli samo 13,99 €, Ultimate verzija z vsemi DLC-ji pa trenutno stane 19,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime