Franšiza Assassin’s Creed bo prejela več predelav

Založnik Ubisoft s predelavami iger zaenkrat nimajo veliko sreče, saj imajo v aktivnem razvoju več projektov, ti pa so vedno znova zamaknjeni. Kar se tiče rednih izdaj povsem novih poglavij so se še najbolj odrezali pri franšizi Assassin’s Creed, ki bo še letos dobila japonsko obarvano nadaljevanje Shadows, obenem pa založnik načrtuje obdelavo nekaterih starejših naslovov.

Že nekaj časa nazaj smo sicer slišali konkretne govorice, da bo takšno obnovo prejela igra gusarsko obarvana igra Assassin’s Creed 4: Black Flag, zdaj pa je stvari na uradni strani potrdil sam predsednik Ubisofta Yves Guillemot. Ta se sicer ni razjasnil, katere točno igre bodo prejele predelavo, a je zapisal, da v katalogu držijo lep nabor iger, ki so “še vedno izjemno bogati” z vsebino in si zaslužijo obnovo za moderne konzole in PC-je, hkrati pa lahko na takšen način nekatere starejše naslove predstavijo novi generaciji igralcev.

In iger, ki si zaslužijo takšno obnovo je kar nekaj. Osebno bi namesto Black Flaga, ki se danes še vedno igra povsem dobro, raje videl prenovo prvega dela, ki je dandanes najbolj zastarel, a je bil hkrati najbolj osredotočen na misije prikritih umorov – brez odvečnega balasta nadaljevanj, ki so nato predstavila odprte svetove. Prav tako ne bi imel nič proti obnovi trilogije, kjer smo spremljali zgodbo slavnega protagonista Ezia. Kakšnega pol leta nazaj sem se želel vrniti v preigravanje drugega dela na PC-ju in izkušnja ni bila takšna, kot jo pomnim: nadzor je dokaj neroden, najbolj pa je bila nadležna meja izrisovanja ob jezdenju konja, saj se objekti izrisujejo dobesedno metre pred našim kljusetom.

Guillemot obenem ni naznanil, kdaj bi te potencialne predelave lahko prišle na trg, a brez skrbi, saj nam Assassin’s Creed vsebine medtem ne bo zmanjkalo. 15. novembra na trg prispe Shadows, ki bo zagotovo deležen svoje lastne naknadne vsebine, Ubisoft pa že dela na naslednjem delu Hexe, ki se bo ukvarjalo s čarovnicami. Za to igro je Guillemot naznanil, da se bo igrala povsem drugače od Shadows, kar je dobrodošla novica, saj je japonsko poglavje sicer videti sveže, a še vedno nosi nekaj zastarelih ostankov preteklosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime