Ne boste verjeli, ampak Capcom dela novo poglavje franšize Resident Evil

Pol ure dolga nedavna prezentacija založnika Capcom ni postregla z nobenim večjim presenečenjem. Sicer smo dobili datum izida za predelavo igre Dead Rising Deluxe Remaster, a nismo prejeli napovednika za noben naslov, ki pred tem še ni bil javno najavljen.

Je pa Capcom za konec prihranil novico za katero so očitno mislili, da je nekakšno šokantno razodetje, čeprav smo vsi v bistvu samo skomignili in s v brk zamrmrali: “Saj to že itak vemo”.

Založnik namreč dela na povsem novem poglavju franšize Resident Evil, kar je presenečenje, ki je primerljivo z Activisionovo najavo dela na novem Call of Dutyju. Resident Evil se je namreč v zadnjih letih spremenil v založnikovo najbolj dobičkonosno franšizo, k temu pa niso pripomogli samo novi deli, ampak tudi predelave preteklih poglavij. Skupno vsem tem je dejstvo, da so to izjemno kvalitetne igre, zato se jih tudi kar ne moremo naveličati.

Smo pa na konferenci Capcom Next izvedeli, da novo igro, ki neuradno nosi ime Resident Evil 9, režira Koshi Nakanishi, ki se je pred tem podpisal pod sedmi del. Ta je bil za celotno franšizo zelo pomemben, saj je po šestici celotna franšiza stala na najnižji točki kvalitete, čeprav se je še vedno dobro prodajala. Prav Koshi je bil tisti, ki je spočel preporod celotne serije in igranje preselil v prvoosebno perspektivo, nakar so se začeli nizati uspehi en za drugim.

Koshi je v tej kratki napovedi še dodal, da je bilo po izdaji sedmega dela težko najti pravo pot naprej, a da jo je zdaj odkril. Glede na njegove besede se zdi, kot da bo deveti del zopet spremenil igralno formulo v primerjavi s preteklimi deli, kar bo nekatere igralce razveselilo. Capcom je po sedmici izdal še igro Resident Evil Village, a že pri tej so se pojavile pritožbe, da je ta preveč podobna predhodniku in ji manjka originalnosti.

Kakšnih drugih detajlov glede devetega dela še nismo dobili, tako da je verjetno izid še dolgo stran. Založnik bo vmesni urnik zagotovo poskušal zapolniti z raznimi dodatnimi predelavami: nedavno so izšle konkretne govorice, da naj bi obnovo prejeli igri Resident Evil Zero in Code Veronica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime