Capcom naj bi delal na predelavah iger Resident Evil Zero in Code Veronica

Japonski založnik Capcom je eden od redkih igričarskih založnikov, ki v zadnjih dveh letih ni masovno odpuščal svojih delavcev in levji delež je pri tem odigrala dobra prodaja iger Resident Evil, ki jih je Capcom že nekaj let razdelil na dva tabora. Ena od ekip razvijalcev dela na novih iteracijah te franšize, medtem ko je druga skočila v preteklost in dela na obnovah starejših in hkrati legendarnih igrah.

Takšen sistem dela bi znal komu zasmrdeti po hitrem zaslužku, a Capcom te predelave dela z ljubeznijo in spoštovanjem do originalov, hkrati pa ga ni strah v takšne projekte preliti ogromne količine denarcev. In nekako jim uspeva služiti lepe denarce, kar je v igričarski industriji izjema, saj se grozljivke ne prodajajo dobro in similarni poskusi konkurence so se končali s klavrnimi rezultati: poglejte v smer iger Dead Space Remake, Callisto Protocol in predelavo igre Alone in the Dark.

Capcom bo seveda nadaljeval v tej smeri in dobro znani leaker Dusk Golem je nedavno z javnostjo delil vest, da sta bili odobreni predelavi iger Resident Evil Zero in Resident Evil Code Veronica, ki sta zdaj že v nastajanju. Najava je sprva naletela na skeptične poglede igralcev, a je postala precej bolj legitimna, ko jo je iz svojih virov potrdil tudi bodoči vladar igričarskih spletnih strani IGN.

IGN kakšnih dodatnih informacij ni dodal, saj je zgolj potrdil, da sta oba projekta res dobila zeleno luč in da sta v izdelavi.

Nove predelave so bile pričakovane, a kljub temu je najava obnove projekta Resident Evil Zero marsikoga ujela nepripravljenega. Zadeva je namreč originalno izšla leta 2002 za konzolo Nintendo GameCube in je poskušala povedati zgodbo, ki se je odvila pred tistimi dogodki iz prvega Resident Evila. Za svoj čas je ta igra vsebovala samosvojo in dokaj unikatno mehaniko, saj smo nastopali v vlogi policistke Rebecce Chambers in pobeglega kaznjenca Billyja Coena. Med obema smo lahko poljubno preklapljali in na ta način reševali tudi uganke, a nošnja predmetov in izmenjava teh je bila tako nerodna, da je marsikdo hitro obupal nad igranjem. Resident Evil Zero je leta 2016 dobil HD obdelavo in je prispel tudi na PC.

Predelava igre Code Veronica pa po drugi strani ni bila takšno presenečenje, saj po njej igralci vzklikajo vse od Capcomove obnove iger Resident Evil 2 in 3. Igra je originalno izšla leta 2000 in to na konzoli Dreamcast, spremljamo pa zgodbi protagonistov Claire in Chris Redfielda, ki sta se znašla na samotnem otoku, tega pa so seveda napadli zombiji. Code Veronica je edini naslov, ki ni dobil kakšne večje predelave in ga še danes ne moremo igrati na PC-ju – razen, seveda, če skočimo v svet emulatorjev.

Capcom naj bi medtem delal tudi na uradnem nadaljevanju franšize, ki ga zaenkrat poznamo zgolj pod imenom Resident Evil 9. Govorice pravijo, da je bil ta že dolgo v razvoju in naj bi izšel že v začetku naslednjega leta, a založnik kakšne uradne besede na to temo še ni spregovoril.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime