Na nekem sejmu se je prepovedana igra The Guy Game prodajala po ceni 250 $

Prejšnji vikend se je v Filadelfiji odvil vsakoletni sejem TooManyGames, kjer se na enem mestu združijo umetniki, trgovci in preprodajalci in ti se med sabo malce podružijo ter poskušajo iztržiti kakšno zbirateljsko figuro. Gre za relativno majhen dogodek, ki pa je letos prišel v oči širše javnosti na račun stare prepovedane igre The Guy Game.

Morda bi bila komu čudna oznaka “prepovedana igra”, a The Guy Game je resnično izdelek, ki ga je težko kje izbrskati, saj ga ni dovoljeno prodajati niti preko Ebayja.

Igra je izšla leta 2004, izdelal pa jo je razvijalec Topheavy Studios. Gre za neko obliko kviza in v njem se je komik Matt Sadler sprehajal po plaži in brhkim mladim dekletom zastavljal raznorazna vprašanja, na igralcu pa je bilo, da je poskušal uganiti pravilni odgovor. S tem se je polnil merilnik Flash-O-Meter in ko je bil ta enkrat poln, je bil igralec nagrajen z videom dekleta, ki sname majico in mu razkrije svoje prsi v vsej svoji gloriji. Ni treba dvakrat reči, da je The Guy Game brž postal popularen, a je bil nato leta 2005 umaknjen iz prodaje.

Eno od deklet je namreč tožila razvijalca, saj naj bi ta njene posnetke v igri uporabil brez njenega dovoljenja, poleg tega pa je bila takrat še mladoletna. Razvijalec se je sicer izgovarjal, da se je ženska lagala na intervjuju, kjer je zaprisegla polnoletnost, a to ne spremeni dejstva, da je igra vsebovala posnetke mladoletne osebe, kar je dovolj za vsesplošno prepoved trženja igre.

Uporabnik X-a Torren Moreno pa je na sejmu TooManyGames opazil stojnico, kjer se je prodajala Xbox verzija te igre in to po neverjetno visoki ceni 250 $. Prodajalca je povprašal, če ima igra tako visoko ceno na račun svoje redkosti in ta mu je to teorijo potrdil, nakar se je na X-u pojavila slika kopije igre, ki je hitro postala viralna. Organizatorji so nato sprožili lov za predrznim prodajalcem in tega naj bi nato prisilili, da naj kopijo igre umakne iz police, a očitno pri trženju tega prepovedanega sadeža ni bil sam – nekdo drug je na istem sejmu opazil kopijo igre za PlayStation 2, ki se je tržila po še višji ceni 400 $.

Torren sicer pravi, da je sejem TooManyGames poln strasti iz strani skupnosti in da je stvar definitivno vredna obiska. A ni mogel mimo dejstva, da je sejem do sedaj obiskal dvakrat in v obeh primerih je stvar postala odmevna preko interneta. Leta 2018 se je na sejmu pojavil Chris Chan – oseba s tako burno zgodovino, da si zasluži svojo lastno raziskavo in doživel živčni zlom, Torrent pa je bil eden od tistih ljudi, ki so ga poskušali pomiriti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime