Nekdo dejansko seli World of Warcraft v pogon Unreal Engine 5

V preteklosti smo videli že veliko konceptnih videov, kjer se kakšen modder spomni obdelati kakšno stopnjo starejših iger v pogonu Unreal Engine 5, a to so samo manjši projekti, preko njihov avtor poskuša dokazati svoj talent, kar bi mu znalo priboriti tudi kakšno dobro službo. A nedavno najavljeni projekt Turtle Wow 2.0 je iz drugačnega testa, saj za njim stoji uveljavljena skupina ustvarjalcev, ki se je dejansko spravila preseliti MMO igro v novejši pogon Unreal Engine 5.

Turtle WoW sicer ni čisto nov projekt, saj ga je ekipa ustvarjalcev že nekaj časa vzpostavila kot enega od ponudnikov zasebnih strežnikov Word of Warcrafta, ki jih je dobesedno toliko, da se razvijalcu Blizzardu niti ne ljubi baviti z njihovim ugašanjem. Veliko teh strežnikov umre kmalu po rojstvu, saj ne naberejo dovolj velike igralne baze, ki bi upravičila nadaljnji razvoj, a Turtle Wow je malce drugačen. Zasebni strežnik, ki nosi podnaslov Mysteries of Azeroth, je nekakšna evolucija originalnega sveta, ki ga je 20 let nazaj predstavil Blizzard. Mysteries of Azeroth namreč ne gre po poti prvega dodatka Burning Legion, ampak nadaljuje zgodbo na svoj način in se osredotoči na tisto originalno vsebino in rase, ki nam jih je predstavila originalna kampanja.

Zdaj pa se je ekipa spomnila vse to prepeljati na naslednjo stopnjo preko selitve na pogon Unreal Engine 5 in da stvar ni samo neka izmišljotina oziroma pozna prvoaprilska šala dokazuje napovednik, ki prikaže igro v gibanju znotraj novega pogona in stvar je videti čudovito. Nekateri so projekt začeli označevati za World of Warcraft 2 in to na račun vseh pritiklin te predelave, ki so mnogokrat slišati kot preprosto preveč ambiciozne.

Poleg nove grafike in osvetljave je tu podpora za kontrolerje, možnost preklapljanja med staro in novo grafiko, podpora za vtičnike, izboljšan sistem za preprečevanje goljufanja, podpora tehnologij DLSS in FSR, stvar pa naj bi celo delovala preko telefonov in tablic, ki jih poganja operacijski sistem Android.

Neverjetno ambiciozni Turtle WoW 2.0 naj bi izšel enkrat v 2025, ekipa pa je na nekaj največjih vprašanj odgovorila na svojem forumu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime