Dr Disrespect začel dražiti svojo vrnitev v streaming svet

Dober mesec mineva odkar je Twitch in širši svet šokirala izjava priznanega streamerja Guy “Dr Disrespect” Beahma, da se obtožbe bivšega Twitch delavca resnične in da si je v preteklosti zares izmenjaval sporočila z neko gledalko, ki je bila mladoletna. Guy je v isti izjavi zapisal, da to nikakor ne pomeni, da je pedofil in da kljub vsem novim sovražnikom ne namerava nikamor izginiti. Nakar je povsem izginil iz javnega življenja in se zdaj po 36 dnevih izolacije zopet počasi vrača na sceno.

Ta taktika je bila sicer predvidljiva in je bila zagotovo svetovana iz strani njegovih odvetnikov in drugih sodelavcev, ki so počakali, da se prah malce poleže in jeza igralcev vsaj malce ugasne. Ta vmesni čas je bil za YouTuberja presneto drag, saj so se od njega ločili praktično vsi večji partnerji, stvar pa je šla celo tako daleč, da ga je založnik 2K preko popravka izbrisal iz igre NBA 2K24. Tudi njegov igričarski studio s katerim je ustvarjal igro Midnight Society poskuša izbrisati vse sledi sodelovanja z brkatežem, YouTube pa je celo ugasnil monetizacijo njegovega kanala.

Dr Disrespect sicer še ni zagnal novega prenosa v živo, saj je oživel samo na omrežju X, kjer je objavil sliko, kjer on na eni strani drži šahovske figure, medtem ko njegovi nasprotniki igrajo Damo. Nakar je začel bojevito odgovarjati na tiste, ki so si ga drznili obtožiti pedofilije in to brez nekih moralnih zadržkov.

Seveda to ni ustavilo poplave norčevanj, ki so nato nanj začele deževati iz vseh strani. Eden od najbolj popularnih odgovorov na njegovo izjavo je predelana slika, kjer Damo na drugi strani igra neka majhna punčka, ki je videti kot da je ravno prišla iz 1. razreda.

Vprašanje ostaja, kam se bo Dr Disrespect sploh vrnil. Največ preglavic mu trenutno dela YouTube, ki mu je ukinil monetizacijo kanala, kar pomeni, da tam ne more več služiti denarcev, pa čeprav bi njegova vrnitev zagotovo s sabo prinesla rekordno gledanost. Najverjetneje se bo tako moral odločiti za kakšno alternativno platformo, kjer se največ omenja Kick, saj tam kakšnih resnih moralnih zadržkov do svoje klientele nimajo. Pot za streaming mu je tako še vedno odprta, a zaradi pomanjkanja večjih partnerjev in baze gledalcev mesečni prilivi zagotovo nikoli ne bodo več na isti ravni od prej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime