Tule je skoraj ura igranja Half-Life 2 RTX predelave

Leto nazaj smo se čudili in hlastali za zrakom, ko smo ugledali najavo predelave igre Half-Life 2, ki je v kratkem dražilniku zopet vzbudila gorečo željo po vnovičnem preigravanju tega 20 let starega naslova. Žal na tej obdelavi ne dela Valve, ampak razvijalec Orbifold Studios, ki je v bistvu sestavljen iz talentiranih modderjev. Ti so za predelavo igre vzeli Nvidijino orodje RTX Remix, ki omogoča vpeljavo ray tracing učinkov v starejše naslove, a niso se ustavili samo tu, saj so ustvarili povsem nove modele in izrisali nove teksture, tako da je Half-Life 2 RTX videti kot pravoverna in profesionalna predelava originalne igre.

Orbifold Studios je na sejmu Gamescom predstavil uro novega igranja, ki pa nas na žalost ne popelje skozi potek kampanje, saj se celotna predstavitev odvije samo znotraj mape Nova Prospekt. Veteranski igralci se boste tega dela kampanje zagotovo spomnili, saj je Nova Prospekt v bistvu zapor, ki vsebuje polno vojakov Combine in njihovih samodejnih strojnic, ki jih nato lahko izrabimo tudi za svoje namene, za povrh pa lahko na svojo stran vpokličemo vojsko Antlionov.

RTX predelava je vsekakor videti čudovito, čeprav bi bilo res lepo videti nekakšno primerjavo z originalnim izdelkom, saj se marsikdo ne bo zavedal, kaj vse je novega v tem projektu in kako močno lahko k atmosferičnosti pridoda novo osvetljevanje. Ray tracing se v tej igri nahaja na vsakem koraku, saj bo na takšen način izrisan čisto vsak vir svetlobe. Za igranje bo tako skoraj nujno posedovati grafično kartico RTX 4. generacije, ki podpira tehnologijo “Frame Generation”, saj boste brez te skoraj zagotovo primorani v gledanje zatikajoče se slike.

Žal projekt še vedno nima datuma izida, tako da bo za igranje in obnovo prijetnih spominov treba biti še malce potrpežljiv. Do takrat si lahko ogledate napovednik iz januarja, ki prikaže prenovljeno sliko grozljivega mesta Ravenholm, znova pa so se začele pojavljati govorice, da naj bi Valve delal na novih Half-Life projektih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime