Modderska prenova igre Silent Hill 2 je zdaj dokončana

O projektu Silent Hill 2: Enhanced Edition smo pisali lani februarja in ta modderski podvig je bil že takrat videti res impresiven, saj je skupini zanesenjakov uspelo iz PC verzije te igre narediti ultimativno izkušnjo za podoživljanje te legendarne preživetvene grozljivke. Računalniška verzija igre je bila namreč slavna po svojih hroščih in manjkajočih grafičnih učinkih, kot je denimo realistična megla, ki jo je bilo bolje izkusiti na originalni konzoli PlayStation 2.

Po letu in pol je modderska ekipa izdala še deseto posodobitev tega moda in s tem je njihovo delo tudi uradno zaključeno. Zadnja prenova je popravila še tiste manjše zamere, ki jih je nosil original, tako da so zdaj učinki vode boljši, vmesne sekvence tečejo pri višjih sličicah na sekundo in svetilka zdaj bolj realistično razsvetljuje temačne sobane.

Popravljenih je bilo tudi cel kup tekstur in modelov. Čeprav se morda zdijo takšne stvari malenkosti, to niti niso, saj ko jih enkrat zbereš na kup znajo precej vplivati na vašo izkušnjo igranja. Silent Hill 2 je zanimiv ravno zaradi svoje atmosferičnosti in ko med raziskovanjem ulice naletiš na prastaro teksturo avtomobila ali avtobusa, te takšne stvari lahko potegnejo iz dogajanja in uničijo tisto napetost, ki jo je mukoma do tedaj zgradila igra.

Silent Hill 2 zdaj lahko igramo v večjih ločljivostih in pri stabilnih ter višjih sličicah na sekundo. Dodan je bil tudi nov začetni meni, kjer lahko podrobno nastavimo nekatere opcije: ena od teh se denimo tika kontrolerjev, tako da bomo v igri opazili ikone za Xbox, PlayStation ali Nintendo – odvisno od našega krmilnika in naših preferenc.

Mod lahko snamete na sledeči povezavi, pred igranjem pa boste potrebovali nameščeno kopijo igre Silent Hill 2. Naša stran piratstva sicer ne podpira, a za igranje tega moda vam drugega ne preostane, saj založnik Konami originala ne prodaja nikjer, tako da je edina druga možnost nabava fizične kopije igre, ki pa se na spletu prodajajo po smešno visokih vsotah. In tudi če bi to nabavili, vaši denarci ne bi šli v žep založnika ali razvijalca, ampak nekega preprodajalca. Bodite pozorni, da znajo biti strežniki malce zasedeni, tako da zna prenos datoteke trajati kar nekaj časa.

Ekipa izza tega moda je na projektu delala dolgih 7 let, zdaj pa si bo privoščila zaslužen počitek. Kakšni so njihovi načrti za prihodnost ni znano, a mnogo igralcev upa, da bo podobno obnovo prejela tudi igra Silent Hill 3 in kasneje morda tudi Silent Hill 4.

Konami medtem, skupaj z razvijalcem Bloober Team, še vedno dela na uradni in bolj obsežni predelavi drugega dela, ki izide 8. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime