Domov Oznake Zen

Oznaka: zen

Kateri procesor kupiti (April 2017)?

0
Izbira že nekaj časa ni bila tako preprosta. Z novo serijo procesorjev Ryzen je AMD-ju po več letih končno uspelo doseči in v določenih segmentih tudi preseči Intel. Preverite, do katerih sprememb je prišlo.

Do izida procesorjev AMD Ryzen nas loči samo še nekaj dni!

1
AMD pripravlja nekaj spektakularnega. Konkurenti so upravičeno zaskrbljeni.

Katero grafično kartico kupiti (Februar 2017)?

1
Že dobri trije meseci so minili od mojega prispevka: «Katero grafično kartico kupiti?« in zadnji čas je, da dodam nekaj drobnih novosti, ki so se zgodila od tega dogodka. Če ste bili čez zimo pridni, se je v prašičku zagotovo nabralo kaj kovancev. Za katere grafične kartice se vam ga splača razbiti in prihranke porabiti?

AMD Zen arhitektura naj bi trajala štiri leta

0
Ko podjetje načrtuje arhitekturo procesorjev, je pričakovano, da se bo uporabljala za več let. Primera: Intel s Sandy Bridge arhitekturo, ki se uporablja od 2011do danes in AMD Bulldozer, od leta 2011 do 2017.

AMD oznanil ime Zen procesorjev in njihov izid

0
Dobili smo uradno oznanilo, da se bo AMD-jeva nova generacija procesorjev, znana kot Zen, uradno imenovala Ryzen. Predvidoma bo izšla v prvi četrtini leta 2017, skupaj s par novimi zanimivimi novostmi, ki so bile prejšnji teden oznanjene na AMD-jevem sejmu Tech Summit. AMD-jeva Ryzen platforma za osebne računalnike, znana tudi kot Summit Ridge, bo vključevala procesor z osmimi jedri in šestnajstimi nitmi z osnovno frekvenco vsaj 3.4GHz. Tokrat je AMD prvič omenil frekvenco njihovih prihajajočih procesorjev. Trenutni testni primerki sicer delujejo na frekvenci 3.4GHz, a za prodajne primerne bo ta verjetno še višja.