Profesionalno CS:GO ekipo hoteli prepričati v match-fixing

Ne dolgo nazaj smo poročali kako je Valve brez usmiljenja dodelil doživljajsko prepoved igranja ekipam kot so: iBUYPOWER, NetCodeGuides.com in Team Torqued, ker so bile vpletene v umazano igro dogovorjenih izidov (match-fixing). Kljub tako strogi kazni, ena izmed Counter-Strike: Global Offensive profesionalnih ekip trdi, da so jim lastniki naročili, da morajo narediti prav to, na prihajajočem turnirju.

CS:GO profesionalna ekipa, poznana kot “Orgless” trdi, da so jih lastniki CSGO.one hoteli prepričati v namerno predajo. Ker se s tem niso strinjali, so raje prekinili sponzorstvo. CSGO.one je ena izmed tistih strani, na katerih lahko uporabniki igrajo na srečo s skini. Član ekipe Orgless, André “BARBARR” Möller, je v pogovoru z HLTV povedal sledeče:

Sponzorstvo smo prekinili po tem, ko so nas s strani CSGO.one zaprosili za namerno predajo igre v turnirju Operation Kinguin. Želimo razjasniti, da se ne strinjamo s tovrstnim obnašanjem in takšne ponudbe ne bi nikoli sprejeli. Ne iščemo nobene podpore za prihajajoče turnirje, kot sta European Minor in Assembly Winter.

Sama ideja, da bi bila stran te vrste vpletena v match-fixing ni ravno težka za verjeti, saj njihov profit temelji večinoma na rezultatih iger. Že samo sponzoriranje ekipe je nekoliko sporno.

Ko so povprašali CSGO.one so lastnika, poznanega pod imenom KoltVP, je le ta, svojo plat zgodbe povedal z nekoliko drugačnega stališča. Povedal je, da naj bi CSGO.one le preprosto preizkušal Orglessovo predanost in poštenost do športa.

Zdi se nekoliko čudno, da bi se celotna ekipa odpovedala sponzorstvu zaradi preprostega nesporazuma.

Je pa KoltVP povedal tudi, da so po njegovem mnenju igralci le izrabili to priložnost, da so lahko zapustili CSGO.one v upanju, da jih bo v sponzorstvo vzel nekdo z boljšo ponudbo. Kar pa bi tudi lahko bilo povsem verjetno, glede na uspehe, ki so jih dosegli v zadnjem času, bi se za njih zanimalo kar nekaj podjetij.

Kaj si pa vi mislite o vsej tej zmešnjavi? Napišite nam vaše mnenje v komentarje spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime