Rocket League bo v naslednji posodobitvi uvedel “Chat Ban”

Razvijalec Psyonix, ki skrbi za hudo popularno športno igro Rocket League, se pripravlja, da svoje uporabnike privede do lepšega obnašanja.

Sistem “Chat Ban” bo prispel v naslednji posodobitvi, imenovani Tournaments, razvijalec pa pravi, da je to prvi korak za spopad z žaljivim in toksičnim obnašanjem v igri.

Zadeva je v delovanju sila preprosta: ko bo igralec prijavljen zaradi grdega obnašanja, bo sistem preveril celoten pogovorni dnevnik, kjer bo iskal rasne, spolne ali homofobične žaljivke. Če bo tako obnašanje zaznano, bo igralec prejel ban, ki mu bo onemogočil pogovarjanje v igri, kazen pa lahko traja od enega dneva pa vse do celega meseca. Tisti, ki jih bo doletela kazen, bodo za to obveščeni v igri, napisan pa bo tudi razlog, zakaj se je utišanje pripetilo. Če se obnašanje po enem mesecu nadaljuje, pa bo takšen igralec prejel dokončno odstranitev iz igre.

A “Chat Ban” ne bo popolnoma utišal igralcev. “Quick Chat” bo še vedno deloval, čeprav samo vsakih 5 sekund, pogovori v zasebnih spopadih ter “Party Chat” pa bosta še vedno delovala normalno.

Posodobitev Tournaments bo prišla zelo kmalu, in sicer že 3. aprila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime