Home Gaming EA UFC 3 (PS4/XONE) – Recenzija igre | Postani novodobni gladiator

EA UFC 3 (PS4/XONE) – Recenzija igre | Postani novodobni gladiator

0
EA UFC 3 (PS4/XONE) – Recenzija igre | Postani novodobni gladiator

UFC 3 vsem dobro poznanega ustvarjalca video iger EA, je izšla že februarja preteklega leta, a je na naši strani do zdaj še nismo obdelali.

Gre za še en poizkus virtualne simulacije športa. Recimo temu bratranec Fife ali NHL-a.


Razvojna ekipa: EA Canada
Založnik: EA Sports
Platforme: PS4/XOne
Datum izida: 2.2.2018
Cena: 60.00€
Zvrst: Športna igra


Video opis


Recenzija

Govorimo o četrtem delu, adaptacije mešanih borilnih veščin (MMA) v igri tega proizvajalca in tretji z uradno UFC licenco. UFC je večini verjetno poznan kot najmogočnejši med promotorji športa.

Demetrious “Mogočni Miš” Johnson je sicer prestopil k ONE Championship a ga še vedno najdemo v špilu.

Kot je znano, ima predsednik UFC-ja Dana White odličen nos za izvohanje dobička, zato se mu je verjetno zdelo prima podpisati pogodbo z Electronic Arts za izdelavo omenjenega špila z njegovimi zvezdami. Njegovi Zloglasni Conor McGregor ponosno krasi ovitek škatlice diska z vsebino igre, poleg njega pa imamo na voljo še veliko drugih obrazov – Jon Kosti Jones, Max Blagoslovljeni Holloway, Levinja Amanda Nunes so le redka imena vseh drugih novodobnih gladiatorjev, ki jih srečamo v naslovu.

V primerjavi s starejšo različico špila se je UFC 3 še kar spremenil. Prestavili so nekaj tipk (spodnja slika) ter samo mehaniko »mlatenja« še bolj upočasnili (Še vedno ostaja pravilo, da je ena tipka za eno okončino).

Ukazi za borbo stoje

Ko igramo, uporabljamo vse tipke ploščka konzole. Kaj vsaka tipka posebej naredi, ne bi podrobneje, lahko pa povem, da so se lahke kombinacije iz UFC 2, precej zakomplicirale. Primer: v UFC 2 smo McGregorjevo 360 stopinjsko »tornado brco« izvedli s preprostim držanjem tipke za modificiran udarec (L1/LB), premikom leve palice v smer borbe in s stiskom na levo nogo (če je postavljen v pravilno držo – leva noga, leva roka nazaj), sedaj pa za isti gib potrebujemo dodatno tipko (skupaj 4 tipke – brez držanja palice v stran).

S tem, ko sem omenil, da so samo igro malce upočasnili, sem mislil na nove mehanike borbe. Naš merilec vzdržljivosti se nesramno hitro prazni, zato naključno »posiljevanje« tipk definitivno ni pametna taktika, saj smo, ko je naš borec utrujen, zelo ranljivi. Že lažji udarci v kombinaciji nasprotnika lahko našega borca prizadenejo. Prav tako ne smemo nikoli pozabiti na obrambo. Marsikater čisti, močnejši udarec nas lahko hitro spravi na tla in posledično v še večje težave. Seveda MMA ne obstaja brez borbe na parterju. Ta je še posebej frustrirajoča in se je v tej predstavitvi ne bi niti dotikal.

Ukazi za borbo v parterju

Strnjeno povedano… UFC 3 v začetku ni preprosta igra. Ni tako enostavna kot recimo FIFA… tu imaš podajo, tu imaš strel, s tem se premikaš. Še zdaleč ne. Imamo veliko kombinacij tipk, ki jih moramo imeti redno pripravljene, imamo ogromno stvari, za katere je treba skrbeti. Take so vzdržljivost, poškodbe, gibanje in obramba. Toplo vam priporočam, da se udeležite učnih uric, ki vam jih igra ponuja. Ko boste dobili občutek, boste zagotovo uživali v igri (logično, če pa lahko premlatite kolege, ki si močno zaslužijo zaušnico. In to brez posledic).

“Obdelan” Bruce Lee

Osebno mi je zelo všeč igralski način kariere, kjer ustvarimo svojega borca in se odpravimo na težko pot proti nazivu K.O.Z.A (G.O.A.T – Greatest of all time). Vse treninge si moramo plačati sami, prav tako se moramo udeleževati promocijskih dogodkov, saj z večjim številom ljudi, ki kupijo dostop do ogleda borbe (PPV), več zaslužimo sami in s tem plačujemo boljše treninge. Na srečo nam ni treba opravljati vseh treningov za višanje moči, ampak samo, ko se učimo novih udarcev, in kar je še precej fino, sami izberemo, katere udarce se bomo naučili in s tem odločamo, kakšne vrste borec bomo.

Igra nam ponuja tudi spletno igranje (Ultimate team), ki je žal še precej podobna Fifinemu. Nekakšen na pol »plačaj, da zmagaš«. Več kot zapravimo za paketke, boljše borce bomo imeli.


UFC 3 lahko dobite na Eigre.si

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime